Första dagen i Thailand

191121-
Efter att ha landat i Thailand, vid omkring fem tiden på morgonen, blev vi hämtade av en taxi. Tror bilresan ner till Koh Chang gick på 4-5 timmar. Slut, helt slut och mör var man redan men speciellt efter den bilturen...
 
Vi hade fotfarande på oss kläderna från flyget, dvs långärmat. När vi kom fram till båten hade vi ungefär 20 minuter på oss att strecka på bena och byta om. Snabbt skulle det gå att byta kläder för varmt var det. Inte ville man stå och svettas, man kände sig ju redan ofräsch från trippen ner. Tydligen var det många som skulle från ön den dagen så båten vi skulle med kom tidigare. Det tackade man bara för. Exalterad att få komma nära en dusch, äta lite mat och sen få vila sig i form för att kunna bada var man ju😂
 
 
 
 
 
 
 
Äntligen var vi framme.  Alltid är det kul att komma till ett rum i Thailand. Där gör dem ofta såhär när nya gäster gästar. Förra gången vi var här var det elefanter dem hade gjort utav handdukarna, denna gång söta svanar. Men bort med svanarna ,man ville bara slänga sig på sängen och sova. Sova bort hela dagen, natten och morgondagen. Kristofer tog dock tag i min arm innan jag hann hoppa på sängen😂. Hade man lagt sig ner hade man somnat på nolltid och vårat uppdrag var att försöka hålla oss vakna tills kvällen i ett försök att ställa om dagen.
 
 
Packa upp kläder, kika området, prata med grannar och köpa solskydd... De fick tiden att gå, rätt som det var slog mörkret till. Med kurrande magar tog vi oss till food market för att äta. Jag gick verkligen runt helt dränerad på energi. Kände mig som en mobil med 1% blinkandes i ett försök att få ägaren att förstå, DAGS FÖR LADDNING... Typ, haha. Höll till och med på att somna vid maten. Efter maten ville man bara springa tillbaks och natta kudden vilket var precis de vi gjorde också. Okej, vi kanske inte riktigt sprang tillbaks men ni förstår. 😉
 
 
 

Januari har gått fort!

Januari har passerat snabbt. Jag menar imorgon är det liksom den 31 och sen är vi inne på februari. Kanske har januari bara flygit förbi för att man varit på två konferanser mitt i veckan samt en miljöutbildning. 
 
 

 
 
 
 
Inte nog med en massa inom arbetet, Maja började med dans i lördags. Törstiga tjejen skulle dricka mest hela tiden men trotts de lyssnade hon och var så engagerad. Yngst i gruppen är hon också men kul att se att hon hänger med ändå, tar för sig och vågar. Efter en stund inne i danssalen blev föräldrarna utslängda. Vi hade blivit lite förvarnade om de och Maja kunde nog inte fundera mer på att vi inte satt där mer. Hon var fokuserad på sitt, haha. Efter dansen åkte Kristofer iväg för att hämta en ny MC. Jag och Maja åkte iväg för att köpa frukt. Hon ville först in där man kan lämna barnen för att leka. Då hade hon totalt glömt bort att det var hon som ville ha frukt och skulle få välja helt själv vilka. Satsumas, äpple, vindruvor och banan blev det. Absolut inte päron, de sa hon tydligt att det var en äcklig frukt. Precis innan kassan orkade hon inte röra sig mer -Jag orkar inte gå mer Jennifer, sa hon några gånger. Peppade henne till att orka lite till, vi va ju nästan vid kassorna. Det ända som var kvar på listan var glass. Vände ryggen i en sekund för att ta glassen, när jag vänder mig om har hon hittat sig en soffa att ligga på😂.
 
 
 
 
 
 
Annars så har jag denna månad fått en furrig kompis på kontoret. Inte min hund men han är där lite då och då för att hälsa på. Kanske vill han peppa oss på kontoret till att sälja mer, heja lite på oss. Oftast när han är här sätter han sig vid mitt fönster och bara stirrar ut. Kan inte annat är att le när jag ser de för kommer alltid att tänka på Ferdinand. Älskar Ferdinand som sitter under sin korkek i sitt lugnt och doftar på sina blommor, haha.
 
Sen har jag även flätat Majas hår inför dansen. Tycker att det bliv himlans coolt så kände mig tvungen att dela med mig. Har faktiskt även klippt hennes hår under januari. Aldrig klippt någons hår tidigare, om inte mina egna toppar. Frågade faktiskt Maja sist hon var här lite på skämt om jag skulle klippa hennes hår. Hon lös upp, klart jag skulle klippa det! Både kort och långt ville hon ha. Sa till henne att denna gången kan vi klippa bort topparna men nästa gång det är dags att klippa kan vi nog gå till en frisör, då får hon bestämma helt själv hur det ska se ut. Då hade hon bestämt sig för att klippa håret kort, inte längre än öronen skulle håret vara. Sötisen, satt där och tittade på mig med så mycket spänning i ögonen. Kort ville hon verkligen ha😂😍.