Tisdag 11 juni- Spanien

06:41 tis 11 juni

Tyst, tyst som en mus måste jag vara. Väldigt sällan vaknar jag före alla andra och idag är en sådan dag... Så tyst som en mus måste jag vara för att inte väcka mina älsklingar. Men min mage kurrar, vill gå på toa och vill väcka dem ändå, haha. Dilemmat här alltså. Det bästa med att vakna tidigare än dem andra är att jag får piggna till lite. Är en riktigt slö hög på morgonen och ligger gärna kvar ett bra tag innan man behöver kliva upp. När Maja vaknar på morgonen sträcker hon på sig lite sen är det 100% ös och babbel haha. "Jag vill bada nu.""Pappa, kan vi gå ut och bada"" oo titta skräp på golvet""pappa"" här Jennifer, sätt på dig sandalerna nu då".100 % fullt ös! Förstår inte men önskar att jag också va så pigg på morgonen, har dock accepterat att jag är en snigel 😂

 

07:44

Dem är vakna. Wooohoo!! En kvart kvar tills frukosten och min mage skriker efter de! Vill ha, nunununuuu. Efter frukosten blir det att hämta bilen och fara iväg en stund. Första stoppet blir att stanna på en affär för att köpa lite snacks och dricka. Sen iväg igen för att ta oss till Palma. 

 

 

08:25 

Pappa försöker bränna ner hotellet. Dem skyltar med bilder och stora kryss att inte lägga baguetter i toasten, vad gör han? Lägger baguetter i toasten. Resultat… det började brinna tydligen haha. Brandman som han är lyckades han ju släcka den lilla mackan utan att någon märkte. Men att han fick den att brinna när det skyltas om att inte lägga mackan i toasten är bara roligt haha. Han skyller nu på att glasögonen inte var på och att han ser dåligt utan dem. Nu, dags att hämta bilen för att rulla ut på äventyr!

 

 

 
 
 

13:20

Känner mig seg. Tror det beror på att jag inte får i mig tillräckligt med vatten. Man är noga och frågar ofta Maja men sig själv glömmer man emellanåt. Som vanligt egentligen, är generellt super dålig på att dricka vatten. 

Nu sitter vi hur som och ska strax äta mat. Maja har fått spagetti med korv och oj vad hon slänger i sig maten. Så här bra har hon inte ätit på hela veckan här haha. Primark har vi varit inne på. Lite grejer hittades som får fylla garderoben där hemma. Spännande!! Får se om jag visar upp de sen. Blir nog att springa in i en till affär för att köpa cykelbyxor till Kristofer och en väska. The boys i gänget ska åka och cykla imorgon. Gopro åker nog med så får se om det kommer upp några bilder från de.

 

 

16:27

Nu lämnar vi stranden Platja des mortes. Känner mig redo att spy och tuppa av på samma gång. Känns som solen steker som mest vid den här tiden och dåligt vattenintag börjar kännas mer i kroppen. Kul var det dock vid stranden. Josefine, Maja och jag grävde gropar. När dem var klara började hon plaska sig omkring i dem.

 

 
 

17:34

Fyren, vi står och tittar på fyren. Vart? Vet inte men här är vi och fascineras varje gång av hur klart vattnet är på vissa ställen. W.o.w! 

 

 

21:30 

Maja har precis blivit nattad av Natalie. Man satt ju lite nervös när dem gick iväg och undrade hur det gick. Trotsar hon eller lyssnar hon? Man vill nästan ställa sig bakom dörren och lyssna hur det går. Vi satt dock kvar vid middagsbordet en stund innan vi kilade upp till mina föräldrar rum. Där tog vi det lite lugnt tills vi bytte plats med Natalie. Somna hade lilltösen allt gjort, så härligt att det gick bra. 

 

Ont i hjärtat

Dem som är riktigt känsliga för blod, sår... Bör kanske inte läsa detta👌.
 
I fredags skulle Maja duscha. Hon hade backat lite för att jag just satt på vattnet och dem första dropparna brukar ju ofta vara lite kalla. Efter någon minut får hon för sig att springa igenom det rinnande vattnet, hade jag också fått som barn. Skratt övergick till tårar och en hel fot övergick till en skadad. Hon fastnade med foten i silen. Dumt nog har dem efter renoveringen lagt en sil anpassat för badkar där. Hon fastnade med foten men drog upp den snabbt vilket gjorde så att en skinnbit från foten lossna. Mitt hjärta när det hände. Kom en hel del blod men trotts de var det inget problem att få plåstra om foten. Majsan va super duktig!
 
 
Jag fick mig en dusch i alla fall. Hade ganska ont i magen när jag stod där. De var inte mitt fel, heller inte Majas, men kunde inte undgå känslan att det var de. Fick ta ett djupt andetag och bara låta känslan rinna av mig. Maja mådde ju bra trotts en lite skadad fot.
 
 
 
På lördagsmorgonen satt vi och fundera på vad vi skulle hitta på. Maja ville åka till leklandet men de kändes inte så passande med tanke på foten. Känns som hon skulle ha stött emot den en del, vilding som hon är, haha. Sökte lite på Google vad man kan hitta på för kom verkligen inte på någonting själv. Museum kom vi fram till, de kan vara kul. Efter att ha bytt Majas plåster fattades bara kläder och skorna. Planen sprack när Majsan inte fick på sig skon för den låg på alldeles för mycket på såret. Vi prövade stövlar samt hennes superduper- snabbskor. Nopp, de gick inte så en hemmadag fick det bli. Vi fick istället en hel del städande gjort, tvätta kläder, måla Majas tånaglar även. En liten blomma på varsin stortå fick hon också. Även Maja var med och städa. Hennes favorit är nog att få låna mina hörlurar och springa runt och dammsuga hela lägenheten tillsammans med oss.
 
Söndagen kom, ingen sovmorgon för mig inte. 5:55 vaknade lilltösen och skulle upp och härja. De fick dröja fram till frukost vid 8:00. Fram tills dess var det att ta det lite lugnt vid soffan. Maja kunde dock inte hålla sig så hon slet fram hela rummet ändå, roligast var nog att bygga tågbanan. Duktig var hon på att plocka undan de upp och ned vända rummet innan vi väckte pappsen.
 
 
Maja inredde sitt rum också. En tavla på hennes första skolfoto behövdes spikas upp på väggen men frågan var vart. Frågade henne och hon bisste precis det rätta stället. Bang, bang, brrr, bang bank och så var den uppe på hennes vägg. "Jag är jättenöjd" Sa hon och tittade på tavlan. Mot lunch kom Kristofers systers familj över. Även hans föräldrar var med. Pannkakor stod på menyn och de mumsade vi alla i oss obehindrat. Efter maten var det bubbelkalas på balkongen som stod på schemat. Tyckte dem va super kul, springa runt och spräcka bubblor. Kring tvåtiden blev Maja upphämtad för en tidigare mamma vecka. Att sätta på sig skorna var fotfarande jobbigt. Slutade med att hon fick sätta på sig sina sommarsandaler, haha.
 
 
 
Kristofer och jag tog det lugnt en fem minuter men sen var det bara att slita fram glasspinne-huset och börja knipsa, slipa och limma. All in all, helgen har varit bra. Inte som planerat men definitivt bra. Majas sår har inte varit något hinder så länge man inte skulle gå ut. Så denna helg får hela fyra pepparkakor av fem.🙌

Maja, glassälskaren

MÅN 10 JUNI
Vi gick iväg för att äta lite glass. Maja hon skulle självklart ha den glassen som erbjöd flest pinnar. Hela 5 pinnglassar i en förpackning ville hon ha. Hon insisterade på att de va den enda glassen som var god så den fick hon. Kladdigt, smaskigt och långsamt åt hon upp glass för glass. Två gav hon dock bort till min syster och Majas nyfunna kompis.😍

Dagen efter ett bra träningspass

Ni vet den känslan man har dagen efter ett bra träningspass. Känns som man har haft sönder musklerna, men man vet att inom en en dag eller två har kroppen läkt ihop sig och man är hel och starkare. Typ så känner jag efter att ha varit hos psykologen. Rätt nedbryten i själen men efter några timmar så läker man ihop igen, för att bli starkare och känna sig mer hel. De är klart skönt att vara där och flera gånger ska det bli.  
 
 
Snart blir det dax att hämta upp Maja från förskolan. Då ska vi åka förbi en affär för att leverera lite, iväg till biltema för att köpa sandpapper och sen hem för att laga mat. Efter maten får vi se om hon är sugen på att hjälpa mig med att slipa lite pinnar till hennes hus. Igår gick det i kanske 10 minuter innan hon ville att jag skulle göra det själv. Hon tyckte det var mycket roligare att limma dit pinnarna så de var hon gärna med på 😃
 
 

Imorgon

Imorgon bär det av mot psykologen. Har varit där en gång innan och låt mig säga, det är som terapi för själen. Hatar att gråta, jag grät. Gillar inte att öppna mig om de som ligger unger ytan, jag öppnade mig om vad som finns under ytan. Gillar inte att prata om det förflutna som tynger, jag pratde om de förflutna. Helt otroligt vad man kände sig skakig direkt efteråt, men endå så otroligt lättad.
 
Imorgon är det som sagt dags igen. När jag var där sist fick jag en läxa: Vad vill jag med livet? Så simpel fråga men ändå så svårt att bara svara på med en gång. Tror jag ännu inte har något bra svar och det har gått någon vecka. haha. Får klura på den till ikväll...
Nu, dags att natta denna lilla tös😍