Mån 10 juni

21:47 mån 10 juni

 

Dagen börjar dra sig mot sitt slut. Den började med att min kamera gick ner i marken av misstag. Panik fick jag, resan har ju presis börjat. Hur ska jag kunna fota bilder nu? GoPron och mobilen skrek huvudet nej till i mitt panikslagna tillstång. Det löste dock sig. Var bara att peta ner spegeln i kamerahuset men istället har fokusen busat i objektivet. Något jag får försöka lösa när vi kommer hem. Min anledning till panik ser ni nedan😱

 

Annars har dagen bestått av en hel del bad, trotts, mat, skratt, vattendrickande och kliande ben. In all har dagen varit väldigt trevlig. Doppat oss i havet(?)/lagunlilnande havs inte vet jag. Majas knän sved så hon ville dock inte riktigt ner. Hon nöjde sig med att sitta vid strandkanten med Josefine( syrran ) och göra sandbullar. Hjärtat smälter av synen och älskar att se hur min familj är mot henne. Vi har även lyckats hyra en bil för morgondagen så att vi kan ta oss till palma. Primark är huvud destinationen men sen blir det nog bara att strosa runt för att se mer av vad denna ö har att bjuda på! 

 
 Middagen var mysig den med. Vi alla tog oss en stund att fundera på ett minne vi delar med min pappa. Jag vill alltid göra så när någon fyller år. Supermysigt och visar att även de små stunderna är lika betydelsefulla som dem stora. Vem vet. Ibland kanske någon drar upp ett minne ingen annan hört förut och de i sig är hur trevligt som helst att få höra
 
 

Helgen

Hej. Tisdag idag, har funderat på om det är vätr att berätta om helgen. Kom fram till nej, kom fram till ja och nu sitter jag här. 
 
Fredagen bestod i vanlig tur av jobb. Sista minutrarna på jobbet samll det till och där låg kollegan på golvet. Han hade lyckats göra illa knät när vi larvade oss med yogaövningar. Istället för att jag skulle få sjkus av honom hem körde jag hela vägen till eskilstuna med Kristofer åkandes i egen bil baktill. En händelserik fredag kan man minst sagt säga. Lämnade av kollegan som skulle till akuten, satte mig i bilen tillsammans med Kristofer och åkte vidare till mina försäldrar. Direkt hemkomna från Grekland var dem. Kul att få höra deras historier därifrån!
 
 
Josefine åkte inte med till Grekland, istället hade hon stannat hemma och pysslat om så att alla bilder i huvet var på hon. Deras finaste och bästa barn måste ju synas, tyckte hon. 😂 Typiskt Josse, haha.
 
Lördagen bestod av jobb och kan säga att hela dagen bara var en flopp. Normalt sitter jag bakom datorn och tar emot ordrar på vad kunderna vill ha men nu var det min tur att vara ute och leverera varor till kunder igen. Älskar att vara ute och köra, känslan av frihet delux! De var nog det enda som var kul med dagen, att få vara ute och leverera igen. Annars vaknade jag med ögoninflamation som störde mig hela dagen. Lyckades smitta andra ögat så vid dagens slut hade jag inflamation i båda. Väl hemma var jag ensam då Kristofer var ute och körde mälaren runt. Gled omkring och bara njöt tillsammans med min pappa, syster och lite vänner gjorde han. Han lägga mig i sängen en stund med kliande och geggiga ögon innan även han kom hem. Låg nog kvar resten av kvällen i sängen då ögonen började göra ont, haha. 
 
 
 
Söndag bestod bara av att lata sig. Ligga kvar i sängen länge för att sedan förflytta sig till soffan. Inte nog med ögoninflamation så gick jag runt med halsont och täppt i näsan. Wihoo. Titta på en massa serier tills hjärnan sa att det räcker. Då var det bara att titta lite till, haha. Kristofer var en frisk individ men han hängde på latdagen med mig.
 
 

Glasspinne fest

Halloj. Idag hörrni, idag har vi börjat med en glasspinne festen hemma hos oss. Efter jobbet tog vi oss ner till Biltema för att köpa såg, slippapper, lim och ett ställe till när man sågar. Från biltema blev ett ställ till när vi sågar men resten köpte vi från Byggmax. 
 
 
Vad ska vi pyssla ihop? Ett litet hus till Maja av glasspinnar. Jag märkte nu efter lite sågande att det inte bara var ett litet projekt som första tanken. Kommer behöva lägga ner en hel del tid samt glasspinnar på detta haha. Kommer bli kul, lite som terapi på kvällskvisten. Hoppas bara att vi får till ett fint litet hus😎
 
 
Älskar att Kristofer bara hänger med på mina projekt. Sist så var det en jättefilt och nu ett litet hus till Maja. Känns bra för själen att han inte vrider på huvudet och undrar varför utan istället hur, haha. Ne nu ni, Lets do this!

Helgen från mobilen

 
 
Är det bara jag som räknar in fredag som helg? I do. När arbetsdagen drog sig mot sitt slut trillade Majsan och hjärtat in. Glass var det största fokuset för Maja att få tag på, haha. Klart det är så när hon vet att vi jobbar med de. Hem för att laga broccolisoppa med palsternacka. Eftersom det är grönt och barn tycker det ser lite läskigt ut körde jag tärnade bröd in i airfryern för att tilltala lite. Funka, ner slank det obehindrat. Mer bröd ville Maja ha för fredagsmyset så ställde fram en liten skål hon kunde knapra ifrån. 
 
 

 
 
Vid sex-tiden ringde Majas inre klocka och upp skulle man för att starta dagen. Kristofer fick lite sovmorgon medan hon och jag satte oss framför tv. Efter frukost var det bara att förbereda sig för dagens äventyr: Dop. Maja och jag kom överens om att bullar skulle vara fint i hennes hår. Det höll sig i ungefär två timmar sen hade hennes hår åkt ut hårmunkarna. Lika söt blev hon ändå med två hästsvansar. 
 
Aldrig varit på dop vad jag kan minnas så visste inte vad jag skulle förvänta mig. Frågade Kristofer om dem skulle komma in som på bröllop fast hållande i barnet som på lejonkungen. Fick en blick som sa "knäppis" haha. Trodde inte hundra på att det är så det går till, men varför inte? Ne, dem gick in som på bröllop fast med bebisen i famnen. Man sjunger lite, man lyssnar och man sjunger lite till sen blir det tid för att umgås. Mig hade dem bett dokumentera detta i bilder vilket jag också gjorde. Ska se om jag får lägga upp lite här.
 
 
 
 
 
På kvällskvisten började vi med ett litet projekt. Eller litet, tror det kommer krävas en hel del tid, tanke och tolamod för detta. En massa glasspinnar måste även sågas och limmas. Maja tyckte det var superskoj men hon hade förväntningen att vi skulle bli klara där och då. När vi sa att det kommer ta lite tid fick man en djup suck som svar men sen började hon bygga på sitt lilla projekt: Brunn a la Maja. 
 
 
 
 
Igår, söndag, var en dag med otroligt dåligt väder. Mestadels satt vi inne och hade oss. Titta på tv, tvättade, städade... Vid ett litet uppehåll av regnet tog vi tillfället i ackt och gick/ cyklade till en liten mini livs. Köpte lite chips och dricka sen tillbaks hem igen precis i tid för att missa nästa regnskur. En riktig inne dag var vad söndagen fick bli.

When the sun goes down

Solnedgång från Thailand 2017. Pinsamt men börjar bli klar med bilderna nu haha.

Torsdag

Godkväll. En helt vanlig torsdag har snart passerat. Här sitter jag och tömmer mobilen på bilder samt videos. Det är dags att tömma den då jag inte kan ta bilder längre. Finns inte utrymme i mobilen för det så pass full som den är, haha.  
 
Annars har dagen varit bra. Lämnade en glad Maja på förskola för att sedan ta mig till jobbet. En lugnt dag kan man allt säga och de kan man "tacka" vädret för. Försökt trycka i mig en del te på jobbet för att lindra halsont som börjar smyga sig på. Utan framgång kan man säga, känner nu av huvudverken. Wiihoo. Snart helg ändå vilket är skönt. Kvällskvisten har bestått av att bara ta det lugnt, äta halstablett och tömma mobilen som sagt. Snart är det klart, då blir det raka vägen ner i sängen. ✌

Happiness blooms from within