Magi i Eskilstuna!

Nikon D750 | Nikkor AF 50/1,8 D
När det snöade för fullt så blev det detta vad min kamera fångade upp på bild. Tycker det ser riktigt magiskt ut, lite som stardust. Eller så kanske det bara är jag som ser det på de viset, vad vet jag ha ha. 
 
Julen kom, och den gick. Ingen julkänsla fanns hos mig vilket är så tråkigt. Blir i vanliga fall helt nostalgisk vid nämnden av jul, men inte i år. Jag hade en trevlig jul med familjen men helt ärligt känndes det som en helt vanlig helg bortsätt från att man inte får öppna presenter på en sådan helg. Trevligt var det men misstänkter att det är saknaden av snö som gör så att julkänslan är rätt död. Hur som så hoppas jag att ni hade en riktigt trevlig jul! 
 
Längtar så till nyår då jag vill ta bilder med tomtebloss. Efter att alla raketer åkt upp i himlen och prydat den med en massa härlig färg stannade jag och pappa kvar. Vi lekte lite med kamerainställningarna och fick till några coola bilder. Det har dock passerat snart två år så tror, eller snarare är jag helt övertygad om, att jag skulle kunna ta betydligt coolare bilder idag vilket jag ser fram emot!

21122016

Som ni kanske märker är bloggen inte högsta prioriteringen just nu. Har en del i huvudet som jag försöker få till, jobbar och orkar inte riktigt ta tag i att redigera bilder jag fotat. Brukar redigera dem på helgerna med denna är lite fullbokad med en hel del på schemat, ska dock försöka finna tid för att få upp några nya bilder att smycka bloggen med. Inga löften här inte, ska ändå göra mitt yttersta.

 
Annars mår jag rätt soppigt då jag går runt och hostar varannan minut. Känns som att någon delar hjärtat i 1000 varje gång jag hostar vilket givetvis är obehagligt. Försöker dricka mycket te med citron i men även lite riven ingefära. Får vi se om det giver något. 
 
Julafton är precis bakom hörnet och presenter till familjen har jag köpt. Ska bli kul att se reaktionerna på dem olika klapparna. Hoppas på att pappa kommer få dig ett gott skratt till det lilla rimmet jag och systern har knåpat ihop tillsammans med hans julklapp.
 
 
 

Dancing queens - Finland

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nikon D5100 | Nikkor AF-S DX 35/1,8 G
 
Det som är så roligt med att åka båt är alla aktiviteter och uppträdanden dem har. Ibland blir man glatt överaskad när man kliver ut ur en affär och ser dem dansa loss. I detta fall va det till Abba låtar dem dansade och sjöng till. Ville nästan gå upp dit själv och dansa med dem då det såg otroligt roligt ut. 

Ny design!

 
Tänkte att en ny design kunde pryda bloggen ett tag framöver. Vet inte vad jag själv tycker om dem så det återstår att se hur länge den är kvar. Finner ni några problem så uppskattas det om ni nämner dem till mig, tack! Lite små fix kommer ske inom en snar framtid, exempel är headern som är tillfällig. 

Buffé al la båt style - Finland

Nikon D5100 | Nikkor AF-S DX 35/1,8 G
 
Buffé till frukost och middag blev det varje dag på hela båtresan. På bilderna ovan kan ni se lite av vad det fanns att välja mellan.
 
Allt såg otroligt gott ut, men på grund av en risig make (laktos, antar jag) som inte kan äta allt var jag himla petig med vad maten innehöll. Fanns en hel del saker jag ville pröva och äta men inte kunde tråkigt nog. Det jag dock tog smakade otroligt bra så ledsen över saken blev jag inte. 

9 bilder på Josefine - Finland

Nikon D5100 | Nikkor AF-S DX 35/1,8 G
 
 
Nio bilder på syrran från båtresan. Dessa bilder är tagna från den första kryssningen vi var på som tog oss till Helsingfors. På bilderna hade vi dock just stigit ombord och bestämt oss för att gå upp på däck och se vart man kunde rasta hunden någonstans. Den fina solen (fin engligt mig, då jag missat alla solnedgångar denna sommar) gjorde så att kamerorna var uppe och knäppte bilder i högsta hugg. Någon rastplats hittade vi inte uppe på deck, #lättsistraherade!

Sverige, Finland, Estland och Lettland

 
En liten kladdig förklaring på karta om hur våran båtresa gick till. Vi åkte alltså fredagen innan höstlovet och kom hem fem dagar senare, på onsdagen.
 
Till och börja med blev det en tripp till Findland, Helsingfors, där vi sedan gick ombord en båt som tog oss till Estland, Tallinn. Från Tallinn tog båten oss hem till Sverige igen. Från Sverige klev vi på en ny båt som tog oss till Lettland, Riga där det ända väder vi fick uppleva var kallt regn och blås. Mindre spännande var det dock inte, väl där trotsade vi vädret och gick egenom en del av Riga i hopp om att hitta något spännande att se eller fota. Samma båt som tog oss till Riga förde oss tillbaks till Sverige. Från Stockholm blev det sedan en sista tripp till Findland, Åbo, där vi inte hann ta oss till land utan istället njöt av den sista båtturen för denna gång.