Sovit bort några timmar

Nikon D5100 | Nikkor AF-S DX 35/1,8 G 
 
Hejsan! Idag har jag kommit hem och typ gjort ingenting. Slocknade efter en timme eller två och vaknade när vi skulle äta middag. Sedan dess har jag försökt redigerat lite bilder men har inte kommit så långt.
 
Imorgon vet jag inte vad som ska hända utäver de att jag ska försöka ta mig till le gym. Känns som att de va veckor sedan sist men egentligen va det någta dagar sedan jag var där, haha. 

Yellow flowers

 
Nikon D7100 | Nikkor AF 50/1,8 D
 
Godkväll. Vad formellt de käns att säga godkväll, men men vi kör på de haha. Idag så har det ända spännande varit Tai Chi. Hade tänkt att redigera bilder jag tagit men vet inte vad som hände med de haha. Får ta tag i de imorgon.
 

Deep in the forest

Nikon D7100 | Nikkor AF 50/1,8 D

Inspiration of some sort

Jag äger inte dessa bilder, hittade dem på weheartit
 
Känner att inspirationen idag har legat på 0 så har spenderat några timmar för att återfå inspirationen. Inte har jag lyckats men vi får se om det ändrar sig imorgon.

24042015

Nikon D5100 | Nikkor AF-S DX 35/1,8 G 
 
Ska strax lägga mig ner för att sova, är helt slut! Men tänkte berätta lite kort om vad som hänt idag. De första är nog att jag hade idrott där vi spelade volleyboll. Tycker det är jätte kul men fick en boll mot handen så hårt att jag typ spräckte en blådådra eller blodkärl (eller något) vid pekfingrets knoge. Det gör super ont när jag råkar snudda vid de partiet men hoppas på att det läker snabbt!
 
Sedan har jag även spenderat runt 6-7 timmar i en bil, haha. Vet dock inte om jag riktigt vill berätta avd jag gjort idag men snart kanske ;) Neehhj nu ska jag ta och sova, känner mig helt slut. 

Hungrig och tacksam

 Nikon D7100 | Nikkor AF 50/1,8 D
 
Hejsan! Här sitter jag och är hungrig som vanligt, haha. Idag vet jag inte vad som händer men hade tänkt att gå ut och fota lite för att få nya och härliga bilder. Hade tänkt att baka idag men vi får se vad som händer med de. Kanske åker jag iväg på lite äventyr med syrran och pappa men vi får se om de händer.
 
Sedan vill jag även tacka er som kommenterar här på min blogg, det gör mig verkligen glad känner mig mer peppad för att blogga!!

23042015

 Nikon D7100 | Nikkor AF 50/1,8 D
 
Nu har jag tittat egenom alla bilder jag fotade för några dagar sedan och ovan kan ni se tre av dem. 
 
Just nu så ligger jag bara här i sängen och har precis tittat klart på Unga föräldrar (heter den så?). Ska nu dra på mig träningskläder och ta mig till tai chin. Yey!! 

22042015

Nikon D5100 | Nikkor AF-S DX 35/1,8 G 
 
Tänkte gå och lägga min tidigt idag. Känner mig trött och känns som att en huvudverk är påväg. Har försökt tittat igenom lite bilder jag fotade igår men det har inte gått så bra, haha. 

Jumping bird

Nikon D7100 | Tamron AF SP 150-600/5,0-6,3 Di VC USD
 
Va ute och fotade lite i skogen idag men har inte tittat igenom bilderna ännu. De händer nog imorgon får jag hoppas. Bilderna åvan är från samma tillfälle som dessa bilder.

Idag

Nikon D5100 | Nikkor AF-S DX 35/1,8 G 
 
Denna dag har varit en riktigt upp och ner dag. Mycket blandade kännslor för allt och inget, haha. 
 
Just nu ligger jag här i sängen med jobbigaste huvudverken. Får typ huvudverk varje dag lite då och då vilket är sjukt jobbigt. Vet inte vad det beror på, tror inte det är brist på vatten eller stress men kanske har jag helt fel. 

Striped pastel

Nikon D5100 | Nikkor AF-S DX 35/1,8 G
 
Äntligen är det sådant väder att man kan sitta ute och måla naglarna. Brukar inte göra det inomhus då det stinker, familjen klagar och det är inte trevligt för mig att sova i den doften. Kommer använda mina nagellack flitigt denna sommar! 

Två bilder på Natalie

Nikon D5100 | Nikkor AF-S DX 35/1,8 G
 
Blev en liten promenad där jag tvingade med mig båda syskonen, haha. Dessa bilder ovan är på min syster Natalie. 
 
Känner mig på ett sådant blogghumör! Har dock inte så mycket att skriva om förutom att visa bilder men vill göra nya inlägg såfort jag gjort klart ett, haha. 

Nya nagellack!

Nikon D5100 | Nikkor AF-S DX 35/1,8 G
 
Coop där jag bor säljer nu billiga nagellack så va tvungen att passa på. 3 för 30 kr är ju ett bra pris men brukar ofta räkna med dålig hållbarhet på nagellacken som kostar runt den slanten. Till min förvåning kunde jag ha de svarta och vita nagellacken i 4-5 dagar utan att de lossnade. Jag har ju rätt många svarta, vita, oranga och rosa nagellack men dessa var matta så kände när jag stod där och funderade att jag behövde dessa, haha. Sen ska vi inte ens tala om hur ballt utseende det är på de gula och gröna nagellacket.
 

Träning, träning och träning

Nikon D5100 | Nikkor AF-S DX 35/1,8 G
 
Hejsan. Vilket slut på denna vecka det har varit. Började i onsdags då jag tränade lite ben och rumpa, igår skakade mina ben efter träningen och idag hade vi cross fit i skolan så har lite träningsverk i kroppen. Men tycker att det är inget annat än kul!
 
Imorgon ska jag försöka redigera lite bilder smat gå ut och ta lite nya bilder. Ska även försöka plugga lite på lyrik och prosa. 
 
Har ni märkt någon skillnad på bloggdesignen. Om inte ska jag hjälpa er se de, haha. Jag har nämligen lagt till gilla knappen så att alla som vill kan gilla inläggen. Har även ÄNTLIGEN kommit på, eller snarare klurat ut hur man får till mellanrum mellan inläggen! Har försökt i många år att få till de och inte förs nu har jag lyckats. När jag bestämt mig för vilken header jag ska ha så ska jag låta desingen stå still ett tag då det kan bli rätt jobbigt med ändring i designen hela tiden. 

Balklänningar i Eskilstuna

 
 
 
 
 
 
 
 
Någon gång förra månaden blev det en biltur till Eskilstuna i hopp om att hitta en fin balkläning till syrran min. Hon fick pröva en massa fina klänningar och vissa passade bättre än andra dock följde ingen kläning med oss hem. Jag är så oerhört taggad på att få se vilken kläning Josefine väljer och att få följa med till dörren för att fota hela partajet. Sedan så ska vi inte prata om att hon även slutar 9:an och ska ha cap and grounds. Taggad, taggad, taggad! Kan knappt fatta att det va hela två år sedan jag själv va där och skulle gå ut nian med balen och allt!
 
 

Äntligen torsdag!

Nikon D5100 | Nikkor AF-S DX 35/1,8 G
 
Äntligen torsdag! Äntligen blir det träning idag! Tränade igår med pappa med men har längtat till tai chi då det blev en liten paus under lovet. 
 
Just nu sitter jag på en lektion och gör inte så mycket. Känns som att jag kommer somna snart, vilken sekund som helst nu. Haha ne då, somna lite sent igår så har mig själv att skylla. 

14042015

Nikon D5100 | Nikkor AF-S DX 35/1,8 G
 
Imorgon blir det än rätt så lugnt dag! Åker bara in till skolan för att ha matte och sedan hem igen så kort blir den också. Ska försöka ta tag i lite plugg imorgon och mot kvällen blir det lite träning men de kan komma att ändras som vanligt, haha. 
 
Sedan jag kom hem från skolan idag så har jag bra latat mig typ. Men nu mot kvällen tog jag tag i lite plugg så något har jag fått överstökat i alla fall. 

Pink ombre

Nikon D5100 | Nikkor AF-S DX 35/1,8 G
 
Jag vet inte vad som hände med dessa bilder men helt ok nöjd är jag. Ville dela med mig av dem ändå och den jag gillar mäst måste ju vara den där jag har rosa hår. 

13042015

Nikon D7100 | Tamron AF SP 150-600/5,0-6,3 Di VC USD
 
Dagen var inte så farlig som jag förväntat mig. Vi gjorde inte så mycket heller så kanske av den anledningen. Efter skolan har jag bara försökt att redigera klart lite självisar jag fotade för ett tag sedan (älskar ordet självis, haha). Blev äntligen klar nu så ska lägga upp dem här idag hoppas jag. Senare idag blir det nog lite plugg då det behövs. Hade även tänkt att träna men det blev inget idag. Får tagga inför torsdag istället!!
 
Har hittat lite inspiration för nya designer jag vill sitta och koda på men ska låta bli då jag är nöjd med denna jag har nu, haha. Har bytt mycket den senaste tiden känns det som så ska ta en paus från kodande ett tag.
 

Flower power

Nikon D5100 | Nikkor AF-S DX 35/1,8 G
 
Hejsan! Söndag idag och är så inte glad att skolan börjar imorgon. Vill inte!! Men får ta mig dit ändå som jag alltid gör, hehe. Tycker samtidigt in om lov då jag får ångest när jag gör något då jag tänker att nu slösar jag min tid. Slutar upp med att jag bara ligger i min säng och har ångest för att jag ligger där och inte gör någonting!??!?! Konstigt men har haft ett rätt så bra lov ändå. Kommer inte ihåg riktigt vad jag gjort på lovet men men, haha. 
 
Nu ska jag ta och titta på två nya episoder av serier. Har börjat följa så många serier på sista. 

Tre oseriösa!

 

Filmer 2015

 
För ett tag sen hade jag tänkt att visa vilka filmen jag såg fram emot 2015 men publicerade aldrig de men tänkte göra de nu istället. Så alla ovan är filmer jag ser fram emot sjukt mycket. Dock finns det en del jag nu redan tittat på. 
 
Taken 3
| 7/10 | Tyckte den va bra men kommer inte ihåg vad det är som gör att den inte får högre poäng.
 
Home
| 4/10 | Den va rolig men mer inriktad för barn känner jag. 
 
Cinderella
| 6/10 | Den va bra och otroligt fin gjord men man vet redan handlingen vilket gjorde att den inte var så spännande.
 
Seventh Son
| 4/10 | Jag trode denna film skulle va mer spännande än va den var. Blev dessutom besviken på slutet då jag tyckte de va för lätt.
 
Fifty Shades of Grey
| 7/10 | Den var bra och tyckte om hur dem gjorde filmen. Dock tycker jag den missade vissa små detaljerna från boken.
 
Furious 7
| 9/10 | Filmen var bra gjord, spännande och mycket action vilket jag gillar. Fick en liten klump i halsen av slutet som va väldigt rörande.
 
Fury
| 5/10 | Jag har rätt blandade känslor om denna film. Trodde den skull handla om något annat men tyckte om den på ett sätt ändå. 
 
Into The Woods
| 2/10 | Tycker denna film va rätt dålig. Bra gjord men den förstörde lite av Cinderellas historia vilket gjorde mig så sjukt besviken. 
 
 
Vill även bara tillägga  att detta är mina åsikter så bara för att jag tycker att filmen va bra/ dåligt så kanske du inte tycker desamma ;) 
 

Flera fåglar

 
 
 
 
 
 
Nikon D7100 | Tamron AF SP 150-600/5,0-6,3 Di VC USD
Är så nöjd med hur dessa bilder blivit. Lite synd är det att på vissa bilder är det grenar i vägen på fågeln men är ändå nöjd! Det som är ännu roligare är att jag inte behövde gå långt för att hitta fåglarna. Stod bara på trädgården nära en buske och fotade, haha. 
 
Idag ska jag gå och klippa mig. Känns att det är dags nu då jag klippte mig senast augusti. Det är bara det undre lagrets toppat av håret som börjar bli slitet dock. Vi får se hur det blir då jag ännu inte bestämt mig. 

B&w

Nikon D5100 | Nikkor AF-S DX 35/1,8 G

Småfåglar

Nikon D7100 | Tamron AF SP 150-600/5,0-6,3 Di VC USD
 
Idag har inget speciellt inträffat. Tittat på lite episoder av serier och sen runt 3-4 gick jag ut för att fota småfåglar. Fick några bra bilder faktist! Det kommer flera bilder jag har bara tagit en paus från redigerande för denna kväll. 
 
Nu ska jag se på en episod av Battle Creek sen off to bed. Juste imorgon kanske jag klipper mig. Får se hur det blir men har inte klippt mig sedan augusti förra året så det är klart dags nu. 

Lite blandade bilder

 

2 Objektiv

Kommer ni ihåg när jag fyllde år i september och jag sa att jag fått ett objektiv. Nej, men de gör inget för tänkte idag ta och visa vad det är för objektiv men även visa ett annat jag själv köpt. 
Jag hade tittat på 70-300mm objektiv som hade rimligt pris ett tag innan jag fyllde år som jag funderade på att köpa men de glömdes helt bort under sommaren, haha. Sen när jag fyllde år blev jag väldigt överraskad av vad som låg under omslagspapperet. Hade inte förväntat de alls men blev väldigt glad. Jag fick ett Tamron AF SP 150-600/5,0-6,3 Di VC USD objektiv. Fick inte så mycket användning för objektivet under vintern då jag kom hem när de redan var mörkt varje dag vilket sög. Men hittade några få tillfällen att gå ut med den och pröva att fota. Nu på senare tid har jag kunnat gå ut och fota med fint väder vid min sida vilket är super härligt.

Tycker verkligen om objektivet, det ända som jag har att klaga på so far är tyngden. Min arm blir trött efter att ha varit ute i 30 min till en timme, hela handen börjar skaka när jag bara lyfter på den. Men de bra överväger klart de dåliga enligt mig. 

Några bilder jag tagit med objektivet

 

 

 


 

Till ett annat objektiv jag själv köpt är Nikon Nikkor AF-S DX 35/1,8 G. Jag har ju ett 50mm objektiv som jag älskar men tycker/ tyckte att det var så jobbigt att behöva manuellt fokusera hela tiden. Många gånger missa jag fina stunder som kunde ha fasnat på bild för att jag helt änkelt behövde fokusera manuellt. Istället för att beställa hem ett till 50mm objektiv så beställde jag Nikkor AF-S DX 35/1,8 G. 

Jag tycker om att ha den på kameran för lite vardagsbilder men även till andra områden. Objektivet är bra men inte bokehlicious som DigitlRev säger. Jag upplever även att fokusen kan vara litelitelite långsam, men är nöjd ändå!

 

 

Bilder jag tagit med detta objektiv
 
 
 
 
 
 
De lite komiska med det hela är att 50mm objektivet fungerar på Josefines kamera då den är nyare (tror jag), haha. 
 

Småändringar

Nikon D5100 | AF-S 35/1,8G DX 
 
Ni som läser min blogg via datorn kanske har sett att jag ändrat lite i designen. Tyckte om den förra men det var små detaljer jag störde mig på så tog tag i saken och ändrade det. Är väldigt nöjd nu faktist, det ända som ska ändras nu är headern men de kommer när jag hittat/ tagit en bra bild. 

Äntligen!

Yes nu har jag äntligen lov. Dock blir det inte mycket av ett lov för mig då jag ska försöka mig på att plugga och göra klart en del uppsattser, men skönt är det ändå.
 
Idag så har jag inget planerat men ska försöka ta lite självisar men vi får se. Vill redigera bilder men har inte fotat så mycket haha.

Droppar

Jag är ju inte den bästa på att redigera vatten bilder. Det slutar alltid med att alla bilder har olika toner antingen för gula eller för blåa. Men ska träna på de. 
 
I alla fall stod jag och Josefine ute på altanen och fotade dessa bilder. Svinkalt vatten och kallt väder är ingen bra kombination kan jag ju säga. Men några bra droppar fick vi med på bild.

Kort dag

 
Nu har jag anlänt till skolan och ska strax skriva prov. Är inte så taggad då jag har ont i huvudet vilket kan vara för att jag inte druckit tillräkligt med vatten idag. Ska ändå hem efter provet så ska inte klaga haha. 

Många prov

Hejsan! Denna vecka har jag haft fullt upp och kommer nog ha de imorgon och på torsdag med. Därav lider bloggen lite. Pluggar för fullt härhemma eller de är vad jag vill tro haha. Finns mycket jag blir distraherad av som att jag råkade rita lite på handen och helt plötsligt vill jag leta fram en mörkbrun penna och rita någon slags "henna" på handen, haha. Hade ett prov idag och ska ha ett imorgon ,på matte, och ett på torsdag ,på juridik. Helt ärligt har jag inte tänkt mycket på matten utan lägger all fokus och energi på att plugga juridiken.