Ankor, katter och torrschampo

Idag har jag gjort ganska lite saker men ändå ganska mycket haha. Har sett på en film "burlesque som var superbra!", har gått till Ica för att köpa torrschampo, gick till skogen för att bara sitta där och tänka och se ut över hela stan och letat bra filmer man kan titta på haha.
 
Att sitta där i skogen helt själv är super mysigt. Skogen ligger så pass högt så man ser stan ganska bra, dock skymmer några träd den "fina" utsikten haha. 
 
Gick runt med två kameror. Den ena var systemkameran (Nikon D5100) och den andra en kompaktkamera (Nikon coolpix s8000). Tungt blev de, ne då. Lite kul var det att pröva Coolpix kameran då det var länge sedan jag använde den. Kan inte säga att det är min favorit kamera men bra är den väll.
De två sista/ de två bilderna åvan är tagna med Nikon coolpix s8000.

Blev klar på en vecka

Blev inga fler bilder från idag då jag sluta använda kameran efter att jag laddat upp bilderna här på bloggen. Lat jag är i know haha.
 
Tänkte informera er om att jag tittat klart på The vampire diaries, faktist blev jag klar i torsdags. Bra timing då avsnitten kommer ut (i Sverige) på fredagar. 5 säsonger och 16 episoder på en vecka, wow Jennifer detta kan du skrive med på ditt CV. Rastlös som jag blev började jag titta på en ny serie (i torsdags då) som heter The 100. Finns bara 2 episoder så det är cool lungt, jag kommer inte bli galen på att se klart den haha. 
 
Nu ska lillajag gå och sova. Är super trött och har haft ont i huvudet till och från idag. Kan vara för att jag inte dricker vatten men vet inte riktigt. 
Bjuder på denna. Skulle pröva lite inställningar på kameran haha. Har för tillfället lite bildtorka som jag skulle kalla det.

Stockholms gäst här

Godagens. Idag har vi en lång gäst hos oss. Jossans kompis från Stockholm. Well dagen är inte slut så det kan komma lite fler bilder senare men kännde för att lägga upp några bilder nu.
 

Super trött

Är så trött just nu. Har höllt på med en bok jag läst om Angelina Jolie i typ 3 timmar nu. Stolt blir jag då jag alltid inte gör uppgifter jag borde hehe. Well nu är jag klar och ska sova som en sten tills imorgon. Måste bara säga att jag älskar Angelina, hon är så fin och dukitg skådis. 
 

Tumblr jenifu.tumblr.com

Följ mig på Tumblr för lite inspiration och fina bilder. Tryck på bilden eller klicka HÄÄR
 

According to me, these are great songs

Dessa låtar har jag lyssnat på mycket den senaste tiden. Mucho bueno låtar (skojar där med spanskan vet ganska bra hur det egentligen ska stå ;) 

Våffeldagen today, mums!

Godagens! Ligger här i sängen med en kurrande mage och lyssnar på ljudet av regnet smattra  mot fönstret, mysigt! Vet inte varför jag tycker just regn är mysigt men tycker bara de. Känns lite konstigt faktist haha.
 
Antar att det är våffeldagen idag do to några bilder på våffler här och där. Kom hem ortoligt tidigt ( runt 11-12) så gjorde några våffler med mamma. Dem blev otroligt goda och krispiga, mums! 
Mamma bara råka ta för mycket sylt, super mycket faktist haha.
 
Läste nyss att det är våffeldagen den 25 mars (idag) 9 månader innan jul. En mycket viktig information dem nämnde där med julen tycker jag.

Orange keyboard cover

Härligt, det finns en fluga i mitt rum som kommer störa nu när jag vill sova lite. Passar på att blogga lite istället.
 
Hände inte så mycket idag. Fast något som var jätte gulligt och kul va att jag fick ett keyboard cover av Emelie. Blev jätte glad. Det ser så coolt ut med ett orange tangentbord, eller att ha färgat tangentbord överhuvudtaget. Well nu har jag både ett orange och ett blått tangentbord. Coolt! Haha.
TACK EMELIE :D! <3
 
 Btw så har nu livet som serietittare tagit över mitt liv. Är nu på säsong 4 på the vampire diaries. Tycker självklart att det är bra att jag närmar mig slutet så jag kan göra något annat men det är ändå en del kvar haha. Får se hur snabt det går att se klart säsong 4. Kanske jag hinner med de imorgon men de skulle vara pretty galet. Well well vi får se

Vandrar ute i skogen

Gick ut en sväng idag, hade kameran med mig redo för att fota. Skogen va the destination. Hade enbart på mig en  tröja och mjukisar så frös lite, blåste väldigt mycket.
 
 
 

Smutsiga händer hör till

Ligger i sängen redo att somna, men ändå inte. Vill se lite mer av the vampire diaries men vill sova på samma gång och vi alla vet att de inte blir en bra kombination.
 
Idag har jag hjälpt pappa byta däck på bilen. Gick bra, men blev himla smutsig om händerna. Tycker ändå att de hör till haha. 
Här leker man lite sexig haha. Så fut egentligen 

En vanlig fredag

Vad är det som har hänt idag i mitt liv kan man undra sig. Well, det skilljer sig inte så mycket från de andra fredagarna men tänkte dela med mig ändå.
 
Åkte buss till skolan som vanligt, börja med matte. Därefter hade jag Svenska där jag skulle göra ett muntligt prov om språksociologi. Vet inte riktigt hur det gick, antingen gick de jätte dåligt eller så gick det bra. Lunch blev de sedan företagsekonomi och sist Engelska.
 
Ibland undrar jag varför vi har Engelska på fredagar då vi dem senaste veckorna fått sluta så mycket tidigare än vad vi egentligen ska sluta. Aja åkte hem efter det att vi slutat. Har låtit serien ta över lite haha. Har tittat på episod efter episod efter att jag kommit hem.
Prövade för ett ganska bra tag att fota på en skiva med vatten på. Kom dock inte så nära som jag ville så är inte så nöjd med bilderna men tänkte visa dem ändå.

Hela 5 säsonger

Nu sitter jag vid datorn och funderar på om jag gjort ett smart val här, haha. Ne men har precis börjat att titta på The vampire diaries och tycker den är helt ok såhär i början. Varför jag nu sitter och funderar på om jag gjort ett så smart val är för att när jag börjar med en serie så vill jag se klart alla episoder så fort så möjligt, vilket leder till att jag slukar dem haha. Det hade varit ok med en serie som precis börjat men nu är denna på 5 säsonger. Vi får se om det tar över mitt liv haha.
 
 

Justin Timberlake

Asså det är sjukt hur mycket jag tycker om Justin Timberlake, både i filmer och när han sjunger. Jag springer inte runt och fangirlar och skriker haha men han är helt klart så bra. Kan lyssna på alla låtar med honom och dem går ofta på replay. När det kommer till att titta på hans filmer så kan jag titta på dem om och om igen utan att tröttna. Haha låter så löjligt. 
 
Well nu har jag fasnat för denna låt. Den är så bra men det ända jag inte gillar så mycket är när Jay Z rappar haha.

Bildbrist and that jazz

Vet inte vad jag ska skriva om, börjar tycka att det är tråkigt att skriva om min vardag så vet inte vad jag ska skriva om. Tänkte fota lite självporträtt idag men fasnade framför tv. Bra, bra nu har jag  då lite bildtroka som några skulle kalla det.
 
Kan lägga upp några bilder från förra tisdagen. 
 

På jakt efter

Jag, mamma och syrran var på jakt efter choklad så vi gick till "stan". Lång promenad på kanske 1h och 15 minuter sammanlagt. Super skönt faktist såhär på kvällskvisten. 
 
Josefine gråter inte på riktigt i bilderna, hon kände för att leka lite dramatisk eller kanske öva på hennes skådespeleri talanger haha (??)

Serier jag följer just nu


The tomorrow people är en serie jag just börjat följa. Tycker om den väldigt mycket faktist och har sett alla episoder hittills och längtar till nästa episod.
Game of thrones vet jag inte varför jag tittar på. Tror att jag hade tråkigt i sommras så slösa bort tiden på den serien. Tycker inte den är så jätte bra eller spännande men följer den ändå då jag vill veta var som ska hända i nästa sesong.
 
Once upon a time in wonderland är en också en serie jag tittar på men inte riktigt tycker är spännande. Känner att den är ganska tråkig igentligen men har börjat på den så vill såklart veta vad som ska hända. 
Teen wolf är en riktigt bra serie där saker händer hela tiden. De som kan vara lite jobbigt ibland är att dem slutar där det blir som mest spännande, då får man ju vänta till nästa vecka. Men tycker den är super bra och spännande!
 
Pretty little liars har jag fölt ett tag nu. Tycker att serien var bra men nu så känns det som att dem har tappat spänningen i dem senaste episoderna. Dem senaste episoderna har jag blivit super besviken på för känner att inget händer och att dem drar ut på saker. Följer den ändå i hopp om att det kommer att bli bättre episoder.
The secret circle har jag precis börjat följa dock är det sorgliga att jag slukat alla episoder så blev klar med säsong 1 nu i helgen. Det som är ännu tråkigare är att det inte kommer komma en säsong 2 då dem inte har råd med specialeffekterna har jag för mig. De kanske kan komma men inte inom en snar framtid. Den handlar i alla fall om häxor och magi och grejer. Super bra faktist.
 
Once upon a time har jag nu fölt ett tag och tycker om den. Det är inte världens bästa serie jag följer men helt ok.
 
Dem två klart bästa serierna som jag föjer just nu är Teen Wolf och The Tomorrow People. Som ni kanske märker så tycker jag om fantasi/ magi serier, gärna en blandning med action och fantasi/ magi. 
 

Experimentella jag

För ett tag sedan så lekte jag lite med kameran. Såg då ett rött glansigt papper på mitt bord så satte fast den på taket där jag hare riktat min blixt haha. Lite coolt blev de. 
 
Super fina bilder btw. Not. Va supertrött så tänkte inte på hur jag såg ut haha

Månen

Förlåt för den dåliga uppdateringen men har haft dessa uppsatser som jag jobbat med. Har fått lite tid över om dagarna där jag hade kunnat blogga lite men vet inte om vad och har inte riktigt orkat skriva något ordenkligt häller. Ska försöka vara lite bättre denna vecka men lovar inget.
 
Månen lyste starkt i kväll/natt (?) så tog fram kameran och fotade den. Otroligt svårt att hitta den rätta focusen på de objektivet jag använde då jag får fixa det på manuellt. Är ändå nöjd med bilderna :) !

Nytt till le syster

Gissa vad jag fick på posten igår?? Objektiv som ni ser på bilderna åvan till mobilen, dock är dem till min syster. Funkar ganska bra men det ända problemet som uppstår är att focusen på mobilen blir lite segare. 
 
Kommer nog pröva ifall det blir bra med min mobil, spännande!
 
Update: Det är tre objektiv. Macro och Wide är fastskruvade i varandra så skruvar man bort den övre delen ( som är wide) så har man macro objektiv. Så coolt haha.

Går snabbt fram, Not

Jag är helt usel på att skriva uppsatser samt göra läxor, finner alltid något som är roligare att göra. Super dåligt av mig men vad ska man göra. Kommer desutom aldrig på något att skriva i en uppsats trots att man får fråger att skriva efter. Vill bara spola fram tiden tills jag är klar haha. Om det bara va så änkelt.
 
Sitter just nu och försöker skriva en av fyra uppsatser och har skrivit mer än helften men nu har det stannat där uppe. Surt! 
Har flätor för att för det första så vill jag inte ha håret i ansiktet och för det andra tänkte jag fota lite senare men vi får se då jag inte gjort så mycket på uppsatserna idag hehe

Gårdagens promenad

 
Blev en lång promenad igår men kameran i handen. Tanken var att ta kort på fåglarna/ svanarna som va vi vattnet men för det första vågade jag inte gå för nära (haha) och för det andra så hade jag ett dåligt objektiv som inte zoomar så långt. Men men är nöjd ändå! 

Pollen allergin

Känner pollen allergin komma sakta men säkert. Super jobbigt för börjar klia mina ögon, kan knappt röra dem de det börjar klia.
 
Idag slutar jag tidigt så moffa ner min kamera i väskan. Tänkte hoppa av bussen tidigare och fota lite, har en liten plan på vart och vad jag ska fota men vi får se om det blir så. 
 

Eskilstuna

I helgen bloggade jag inte men hade med mig kameran när vi i familjen åkte till Eskilstuna. Där tittade vi lite i affärer och åt pizza. Träffade även Mariana , min gamla klasskompis, och pratade lite med henne :) 
 
 

Bra låtar

Ursäkta den dåliga uppdateringen men sitter nu med 4 uppsatser i ryggsäken som jag ska ta tag i. Här har ni tre super bra låtar jag lyssnat på denna helg! :) 

Ont i huvudet

Sitter i skolan just nu och har en otrolig huvudvärk jag hällst skulle slippa ha. Det känns som att jag inte har druckit vatten och fått ont i huvudet av de, det trycker super mycket. Himla jobbigt! Kännde såhär igår med.
 
Aja idag ska jag hem och tvinga mig själv att börja med en massa uppsatser jag inte gjort. Viktigt! 
En till macro bild som inte blev så bra då focusen inte är den bästa haha.

Valparaiso Del 3

Detta får bli de sista bilderna från Valparaiso men fear not, det kommer fler bilder från Chile. Har en himla massa bilder kvar att visa.

fettisdagen

Fettisdagen va i tisdags, samma dag som bloggens "födelsedag" haha. Bra sammanträffande kan man ju tycka. Åt i alla fall en semla och det är ju så gott, vill ha en just nu.
 

Så sjukt sjuk

Är så sjukt sjuk så det inte är klokt. Ne nu skojar jag lite med er jag är bara förkyld och hostig. Helt täpt i näsan är man också så kan knapt andas.
 

Valparaiso Del 2

 
 
 

Grattis, grattis bloggen

Kom just på att bloggen är här med 4 år gammal, grattis grattis!! :D Ja vet inte riktigt vad mer man kan skriva haha.
 
Ska förmodligen dra mig hem efter skolan och hämta kameran, gå till ica och köpa någon liten tårta till mig själv haha. Kanske kan fråga syrran om hon vill göra en challenge med mig men videon kommer troligtvis bli sen, de vill säga om hon säger ja. 
 
Well well, grattis till min blogg!
Lite olika bilder från dessa år :)

Slutar tidigt imorgon

Idag har det varit en helt ok dag. Det har inte hänt så mycket så har inget att skriva om. 
 
Imorgon slutar jag tidigt (yey), runt 11:30. Ska nog ta bussen hem och äta något sedan fota lite kanske, vi får se helt änkelt. 
Igår hade jag en liten trågig stund så kletade på lite färg på läpparna och satte mig framför kameran. Detta är nog två utav dem sämre bilderna nu när jag tittar på dem haha. Men är ändå nöjd :)

Valparaiso Del 1

En dag i Chile tog vi bussen till Valparaiso. Vi gick först runt och letade efter en person men hittade inte honom så vi gick ner till hamnen och bestämde oss för att gå på en båt. Killen som guiden va riktigt rolig och berättade om va dem planerat att göra i framtiden där vi åkte men även saker som har hänt där som att man inte fick åka i närheten av militärbåtarna och ta kort förr. 
 
De va riktigt kul men just då känndes det som att jag brände sönder axlarna och hade ingen solkräm med mig. 
 
 

Macro utan macro objektiv

Hello there. Vill ni veta en fiffig sak? Jag har tagit dessa bilder nedan med Af nikkor 50mm f/1.8D objektiv och vänt på den åt fel håll= Macro. De man får göra för att få ihop detta är att fota med läget M då objektivet inte sitter fast i kamerahuset. En sak jag gör med objektivet är att öppna bländaren så den är helt öppen annars blir det bara en vit liten prick.  Man får helt änkelt stå och hålla objektivet och leta efter fokusen, låter jobbigt men helt klart värt de för att få närbild. 
 
 
Har länge velat ha ett macro objektiv och vill de även nu men känner att jag behöver lite pengar för de så jag får ta och andvända de jag har hemma. Tycker det blir bra såhär med ;) 
På den första bilden så har jag sprejat vatten på spegeln och knäppt ett foto, ser dock inte ut som vatten haha.
 
Den andra bilden modellar min nordeagris för mig. Endormiga poser men super braa ansiktsutryck ;) 
 
Den sista bilden är eiffeltornet fast liten som en nyckelring.

Eskilstuna fre-lör

Lite bilder från i helgen.Har spenderat den i Eskilstuna. Jag har haft det super trevligt, har träffat personer det va månader som senast man såg dem. Jag har helt änkelt haft en super bra helg! 
 
Igår blev bloggen inte uppdaterad då jag inte orkade och ifall jag hade orkat så hade jag varit för trött för att skriva något, haha. Kom hem runt sju, inte så sent men va trött ändå.