Volvos Maskinshow 2

 

Volvos Maskinshow

I söndags (har jag för mig) så var jag på volvos sista "volvodag" och såg deras maskinshow. Tycker att det var en rolig och annorlunda show. Tycker även att dem hade byggt upp showen på ett roligt och bra sätt!
 
Personligen tycker jag att det är jätte tråkigt men inlägg som har super många bilder. Bilderna må vara superfina men dem uppskattas inte lika mycket. Haha fattar ni vad jag menar. Aja har fler bilder men dem kommer i ett annat inlägg :)
 
Ursäkta att jag inte blogga igår men började titta på serien Arrow. Den är en  helt ok/ bra serie och många vet att när jag börjar med en serie så vill jag bli klar med den så fort så möjligt

Super bra album!

Älskar Ed Sheerans nya album. Låtarna är bara så braa!! Dessa är dem jag lyssnat mest på hittills. 
 
 

Detta gör mig glad

Dag 10: Detta gör mig glad

Att ta självporträtt gör mig himla glad. Det är inte så att jag älskar att ta bilder på mig själv utan hela processen är de som är kul och får mig glad och att få lägga ner tid och hjärtat på de är ännu roligare. Jag får göra exakt hur jag vill och kreativiteten kan få flöda. Jag kan sminka mig själv hur galet som helst, posera hur konstigt jag vill och redigera bilden hur jag vill. Det är ett litet projekt med olika moment varje gång. Det som är roligast med allt detta är att få fram ett slutresultat som man oftast är nöjd med! 

Blev inte fokuserat

Åå va sur jag blir. Sitter och tittar igenom lite självporträtt som jag tog för några timmar sedan och nästan ingen bild är i fokus. Va irriterande och surt. Dem hade säkert blivit superbra om dem faktist var i fokus.
 
Jag som hade dragit på mig en massa färgat pulver som så fint heter ögonskugga, haha. Ne men de va himla glittrigt och de är ju så jobbigt att ta bort. 

Högt men inte för högt

 
Visste ni att det nu för tiden finns en ny tv i vårt (familjens) vardagsrum. Tycker den är himla härlig då vi nu kan koppla datorn till tv:n med hjälp av en HDMI sladd.
 
Igår var familjen på olika ställen medans jag satt men musiken på och bara njöt. Satt bara där på soffan och lyssnade på musik i över en timmer och hade sisådär lagom volym, högt men inte för högt. Lyssnade för det mesta på Ed Sheerans låtar.

Minigolf samt huvudvärk

Josefine tog bilden

Dagens planer var att spela golf och det gick ganska bra. Blev dock lite jobbigt efter att tag då det tog en himlans lång tid att bli klar med en bana då vi var så många men kul var det ändå. 
 
Nu senare mot kvällen har jag haft huvudvärk så har sprungit fram och tillbaks i köket för att dricka vatten då och då. Vet inte om det är för att jag gick och la mig sent igår eller om det är för att jag inte dricker tillräckligt men ont i huvudet har jag och kul är det inte. 

Fina Natalie

Vet inte varför men är himla nöjd med denna bild. Den bara tilltalar mig but i dono why. Om ni undrar så är det Natalie på bilden som jag tog igår. 

Bra ändå!

Dagen blev inte riktigt som man planerat med den slutade bra ändå. Vi skulle ha gått och spelat minigolf men det var stängt så vi fikade istället. När vi va klara bad jag syskonen samt mamma att ställa sig vid midsommarstången och dansa och snälla som dem är ställde dem upp.

Regnbågen

Fina färger såg jag idag på himlen. Regnade till och från som det har gjort tidigare dagar men regnbågen har inte varit lika tydlig som den var på bilden. Buttterfuul right? Bilden var dock inte så vacker men men haha.
 
Väntar fotfarande på "Extension Tube Ring" som jag beställt men har inte fått dem. Är så spänd på att testa dem så hoppas att dem poppar fram i brevlådan imorgon haha.

Fika och nagellack

Va och fika med Gabriella i torsdags och snacka om att man fick mycket grädde haha. Det var dock himla gott!
Vi gick även runt i olika affärer där jag smög in på kicks och hitta ett fint nagellack som jag köpte. Det skule ha kostat 69 kr men den var på rea och kostade 21. Thihi jag gillar när nagellack är billigt. Använde denna färg på naglarna i videon jag gjorde. 
 
 

Tråkigt väder

Bilderna är från två olika tillfällen.

Det är så otroligt fult och tråkigt väder där jag bor så det är därför jag sitter inne om dagarna. Kallt är det också fastän solen skiner. Hoppas solen kommer fram snart annars känner jag att sommaren inte kommer vara rolig. Vill ut och fota när det är fint väder juje!

Gäster today då

Hola. Idag får vi hem gäster och de ska bli super trevligt! Ska försöka ta lite bilder om stunden tillåter. Kommer bli god mat och andra godsaker. Mums!
 
Vad tyckte ni om nagel videon jag la upp igår?

Purple nail tutorial

Blue stripes and a question for you

Bestämde mig för att ta alla mina blåa nagellack och göra en massa linjer. Resultatet ser ni ovan och jaa, vad mer kan man skriva haha. Blev ganska nöjd, tog en himla lång tid att göra.
 
Skulle gärna villa veta om ni vill se flera videos och om ni nu vill de, vilka? Har ju sommarlov nu så varför inte göra lite videos right ;) 

A red rose with a dog

2 bilder från denna vecka. 
 
Dagen har varit en himla rolig en. Träffade Gabriella och det är alltid lika kul att catcha up med det man missat. Vi pratade och skrattade så mycket, va jätte härligt då jag inte fått fram ett riktigt skratt på ett tag. Så gracias för de :3
 
Hade med mig kameran men tog inte många bilder då jag tyckte det var roligare att prata än att ta kort just då haha. 
 

Behöver många spargrisar

Kan direkt säga att när jag börjar jobba ska jag börja spara pengar! Vill ha en massa saker som tuvär kommer plåga min plånbok ganska mycket och något sommarjobb har jag inte heller. Men tänkte i alla fall dela med mig av lite saker jag sparar mina pengar till.
 
  1. Detta är Macro Extension Tube Ring som man sätter mellan kameran och objektivet. Det är ett ganska billigare alternativ om man inte vill köpa ett macro objektiv som jag, haha. Jag har redan beställt hem dessa  och hoppas på att jag kommer ta fina närbilder på olika saker. Sedan väljer jag detta alternativ då jag inte vet om närbilder riktigt är min grej så vill pröva och om jag tycker att det är kul så kanske det kan komma sig att jag köper ett macro objektiv :) 
  2. Jag har länge suktat efter ett ND filter. Med ett ND filter så tar man bort delar av ljuset som når ens kameras sensor och kan använda längre slutartid på dagen. Det är som solglasögon till ditt objektiv. Vill pröva att ta bilder vid vatten med lång slutartid och få en härlig och drömmande effekt!
     
  3. Ett 70-300mm objektiv som har en himla bra zoom. Känner alltid att jag inte kommer nära nog med de objektiven jag använder så har läst lite och detta verkar vara ett bra alternativ. Detta objektiv har jag hört uppskattar dagsljus så de ska inte vara något större problem för mig då jag oftast fotar på dagen, haha. 
  4. En reflexskärm som man oftast använder till porträttfotografering. Denna hjälper till att jämna ut skuggorna i ansiktet man får av ljuset samt ljusa upp ansiktet. Skulle vara himla bra när jag känner för att ta självporträtt här hemma men även när jag vill pröva på att ta kort på andra som jag vill göra lite mer. 
     
  5. Har alltid velat ha en kamera man kan både filma och ta kort med under vattnet och har hört att den är vattentät upp till 40m djup. Den är liten och smidig att ha med sig så därför skulle det inte vara helt fel med en GoPro Black 3+. 
 
Om jag bara kunde råka vinna någon miljon så skulle det vara super fint haha. Eller så får jag göra som de flesta i denna värld och börja dra mig mot jobbvärlden;) 
 

Balsammetoden

Har nu bestämt mig för att börja med balsammetoden som ska vara mer skonsamt för håret än schampo. Är dock lite rädd att mitt hår kommer bli fettigt och äckligt nu i början men det är något jag får räkna och stå ut med, right? Imorgon måste jag gå och köpa lite balsam som är godkända i balsammetoden då jag inte är 100 att de balsamen vi har hemma är godkända. 

Haul

 
 
 
Yey, tog inte 7 timmar att ladda upp så det är jag glad över haha.
Ursäkta för att jag är ur frame ibland :S

Lång tid det tar

Får bjuda på en bild från Chile 

Har tänkt att det ska komma upp en video idag men det tar ju en himlans tid att ladda upp den. Just nu står det att det är 7 hela timmar kvar. För en kvart sedan stod det 6 timmar så vet inte riktigt vad jag ska tro men snabbt går det inte. 
 
Haha måste bara be om ursäkt då jag är lite all over the place i videon samt att jag har tuggummi i munnen, tänkte inte på de förens jag gjort klart den. Slutet är ju lite konstigt men vill ha upp den ändå haha. 
 
Btw så tänkte jag fortsätta med fotoutmaningen men måste bara fundera över lite saker kring de.

Clowns and beautiful balloons

 

För ett år sedan

Vet ni vad! För ganska så exakt ett år sedan så köpte jag min kamera. Under detta året så har jag lärt mig super, super mycket inom fotografi och kommer garanterat lära mig ännu mer. Ihihih min fina kamera.

Nya springskor

Köpte dessa springskor för ett tag sedan och är super nöjd! Dem är himla sköna och snygga.

Studenten

Åå fatta att ta studenten. Jag kan med säkerhet säga att när jag tar studenten så kommer jag vara så lycklig! De kommer helt säkert vara den bästa dagen i mitt liv. Är/ var så avvis på dem som tog studenten i år och kommer säkert vara lika avvis nästa år haha. 

Friluftsdag

I'm back!!
Tog en liten bloggpaus. Hade ganska mycket att göra i början av veckan men sedan kände jag att jag bara ville hålla mig borta från bloggen ett tag. Kanske ladda på med lite idéer for the future. 
 
Är riktigt stolt över mig själv. Gjorde hela 5 uppsatser i tisdags. Två stycken hade jag börjat lite på men dem andra hade jag inte ens funderat över. Sedan har jag även slutat skolan och är ännu stoltare då jag inte fick något F, WOOOPA!! Haha. 
 
Bilderna på mig tog Emelie. Fina va :D!

Dagens

Dag 9: Dagens

Idag har jag jobbat på jätte flitigt med skolarbeten. Blev himla förvånad över mig själv då jag oftast brukar bli lätt distraherad av småsaker och sedan glömma att jag måste göra klart uppgiften, haha. 

Så trött

Är så trött i huvudet så det inte är klokt!!! Ursäkta för den tråkiga uppdateringen dessa senaste veckorna men skolan har varit något jag tänkt först på. Har inte sovit ordentligt vilket har lätt till migrån då och då. Imorgon kommer jag säkert få migrän bara för att det kommer bli ännu en dag då jag sover lite. Slutar på lördag och då blir de en hel veckas sovmorgon. Vill ju ha sommarlov nu. Inte imorgon eller om fem dagar utan nu! 

En favoritbild

Nikon D5100 | Af-S DX Nikkor 18-105mm f/3.5-5.6g
Dag 8: En favoritbild

Min favoritbild just nu måste nog vara denna. Det är ju svårt att välja mellan alla bilder jag tagit men denna är helt klart en av dem bättre bilder jag tagit:) 
Dessa bilder kommer säkert komma sent eller kanske inte alls denna vecka då jag ska deppa över att jag är kvar i skolna. Skoja, ne men jag kommer försöka få upp dem men det är inte helt säkert så vi får se.

En bild som jag aldrig lagt upp

Nikon D5100 |  AF-S NIKKOR 18-55mm 1:3.5-5.6 G | Nikon speedlight SB-24 | Fjärrutlösare 
Dag 7: En bild som jag aldrig lagt upp

Denna bild blev jag ganska missnöjd med när jag skulle lägga upp den så det slutade med att jag inte gjorde de. Men här är den haha. Blev himla inspirerad av Star-crossed serien där vissa har dessa märkena i ansiktet. När deras märken kommer i kontakt med vatten så blir dem lite lysande blå så det är de det blåa representerar.
 
Är fortfarande inte nöjd med bilden men den får komma upp ändå ;)

Fantasilandia Chile

 
 
Lite bilder från Chile. Det var ungefär näst sista eller sista dagen där så vi passade på att åka till Fantasilandia som är som Grönalund ungefär. Det fanns inte lika mycket grejer på Fantasilandia som det finns på Grönalund men de var kul ändå.

Tema "grön"

Nikon D5100 |  AF-S NIKKOR 18-55mm 1:3.5-5.6 G 
Dag 6: Tema ”grön”

Va i Eskilstuna för en vecka senan. Gick runt där i stan i väntan på my frendo. Det regnade till och från så passade på att ta kort på blommor, vattnet och buskar (haha). Bilden åvan är tagen i en buske haha. 
 

En gammal bild

Har ingen aning om vilken kamera som användes för att ta dessa bilder
Dag 5: En gammal bild

Det fick bli en dagens bilder då jag inte kunde måste Josefines söta söthet på vissa bilder, haha. Tycker att vi var otroligt söta och hela hjärtat ler inombords( om det nu faktiskt skulle gå haha). Kände inte för att redigera dessa bilder då dem har sin charm utan några effekter!
 
På bilden är jag antagligen runt 5 år och Josefine 3-4 år :)Om ni inte vet så har jag ljust hår och Josefine är den med lite mörkare hår. 
 
 

Min hobby

Nikon D5100 | Af-S DX Nikkor 18-105mm f/3.5-5.6g | Fjärrutlösare 
Dag 4: Min hobby


Min hobby är klart att fota.
 
Köpte min första kamera förra sommaren och har sedan dess bara vilja fota och fota mer för varje dag. Innan lånade jag pappas kamera. Fick antagligen ett litet ryck för egentligen var jag inte så intresserad av foto då som jag är nu, haha. Har defentitivt utvecklats, har börjat redigera mina bilder vilket jag inte gjorde förr och har lärt mig en massa nytt. Jag har ju fotfarande mycket att lära och är taggad för de.
 
Men vill börja fota lite mer porträtt men vet inte ifall jag vågar. Är rädd att det kommer bli dåliga bilder och det är antagligen de som håller mig tillbaks. Några tips om hur man kan börja lite smått med att fota porträtt skulle vara himla uppskattat :). Ska nog börja fråga lite kompisar om dem vill vara med på bild/ bli fotade.
 
Sorry att detta inlägg kommer idag och inte igår men internet var avstängd när jag hade planerat att lägga upp detta. 

Puzzel

Hade dessa naglar i påskas men har inte lagt upp dem på bloggen.
 
Har fotfarande intresset att måla naglarna men vet inte vad som har hänt den senaste tiden. Tycker det är svårt att ta bra bilder på designerna kanske?? Ne vet inte. 
 
Men nu börjar sommaren och jag kan sitta ute och måla naglarna ute. Kommer antagligen vilja måla mina naglar flera gånger i veckan haha. 
 
Ska försöka lägga upp alla designer från och med nu. 
 

En familjemedlem

Nikon D5100 |  Af Nikkor 50mm f/1.8d
Dag 3: En familjemedlem

Natalie får stå för dagens bild. Hon är 11 år och himla sprallig. Många säger att vi är lika men de kan jag inte riktigt påstå, eller vad tycker ni?
 
Hon ville inte riktigt samarbeta med mig och böjde sig som ett spagetti hela tiden men det var kul haha. Hennes kinder blev himla rosiga men hon är söt ändå. 

Två från Eskilstuna

Nikon D5100 |  AF-S NIKKOR 18-55mm 1:3.5-5.6 G 
Två bilder från i lördags då jag var i Eskilstuna. Hade super trevligt och kul men önskade att det fanns mer tid. 
 
Just nu redigerar jag lite bilder på "en familjemedlem". Ska föröka göra de så snabt så möjligt så jag kan ta och göra klart Eu uppgiften jag har. 

Favoritpryl

Dag 2: Favoritpryl
Min favoritpryl måste ändå vara pappas objektiv som jag nappar åt mig himla ofta. Man kan zooma in skapligt långt och de gillar jag.
 
Egentligen så hade pappa ett vanligt standard objektiv men de gick sönder så vi la in den på lagning. Dom som nu skulle laga den kunde inte eller va det var så han fick detta objektiv istället haha.

Självporträtt

Nikon D5100 |  AF-S NIKKOR 18-55mm 1:3.5-5.6 G | Fjärrutlösare
Dag 1: Självporträtt

Lite annorlunda skulle jag säga. Har lekt lite i photoshop och först skulle jag ha "vanlig" färg men det såg så tråkigt ut. Började därför ändra ganska så rejält med färgerna och slutade upp såhär. Pretty nöjd!

Gårdagens outfit

Gårdagens outfit. Man ser knapt min tröja under men de gör inget juje!
 
Lite senare kommer den nog lite bilder på vad jag gjorde igår.