Igår, idag och imorgon

Hejsan. Jo ni vet igår när jag skrev att jag fick ett litet slag eller vad man ska kalla det på ögonbrynet, idag gör det super ont där. Lite kul faktist då jag får ont när jag skrattar haha. 
 
Aja idag har jag inte gjort så mycket, som vanligt så slösar jag tiden på att redigera och grejer istället för att göra uppsatser och saker till skolan. Gör dem i kanske en halvtimme sen går det över till redigering, hehe. Måste satsa mer på skolan känner jag. 
 
Imorgon blir det att sova hos Emelie och kameran följer med så hoppas jag kan fånga några minnen på bild;) Det ska bli super kul faktist! 

2014

 

Milan

Min kusin Milan. Hans ögon och ögonfransar är ju bara för fina haha. 
 

Chile bilder

Vet inte riktigt hur jag mår just nu, kan vara för att jag inte sover bra eller något liknande men känner mig inte på topp. Men men hoppas jag blir lite gladare imorgon.
 
Idag hade vi gympa och då fick jag en liten smäll över ögat, haha. Blev lite rött och svulade upp lite men inget jag inte klarar av ;) Det var i alla fall kul på gympan så!
 
Här nedan tänkte jag visa lite Chile bilder så hoppas ni gillar dem och ta det lugnt om ni tycker att jag inte visar många bilder, dem kommer! :)  
 

ZOOlOGICO QUILPUÉ DEL 4

Detta får bli de sista bilderna från Zoot vi besökte haha.

Tappat bort busskortet

Godagens! Nu sitter jag här i skolan och väntar på att klockan ska gå fortare haha. 30 minuter kvar tills bussen går så får vänta. Har desutom inget busskort då jag tappade bort de någon gång mellan söndan och måndag morgon. Kan ju klappa mig på axeln och säga "duktigt Jennifer". Har fått ett tillfälligt busskort så klarar mig en liten stund.
Känner mig snygg ^^
 

Q/A

Har du testat drugs? 
Nej, haha 

Isåfall, vilka är dina drugskompisar?
...
 
Jag undrar vad du har för morgon rutin?
Vaknar oftast 30 minuter innan jag behöver gå till bussen. Ligger i sängen i 20 minuter och sedan känner jag mig vaken, klär på mig och sedan går till bussen. Glömer oftast att äta frukost vilket är superdåligt!
 
Ska du till Eskilstuna under lovet?
Ja det är klart! 
 
Laggar du mat?
Nej hehe kan nog om jag är tvungen eller vill, men det brukar bli så att mamma har gjort maten innan jag kommit hem.
 
Favoritfilm?
Just nu pendlar det mellan Italian job och Mr and mrs smith 
 
 
Tycker du om sött eller surt:)
Surt tror jag
 
Gillar du popcorn eller chips mest?
Båda, dock äter jag mest chips då jag alltid råkar bränna popcornen :S
 
Vad ska du äta imorgon?
Jag vet faktist inte haha
 
 
Vad är dina favorit färger:)
Just nu tycker jag mycket om orange
 
Popcorn med salt eller socker? 
Socker, sååå gott!

Är du fortfarande vän med någon från dagis? 
Bara en person haha

Största intresse? 
Fota utan tvekan!

Var skulle du vilja bo? 
I Chile vill jag bo i ett år någon gång men sedan vet jag inte :) 

Med vilka fem ord skulle du beskriva ditt liv? 
Tråkigt, roligt, upp och ner och äventyrligt (ibland haha)

Vilka tre saker skulle du inte kunna leva utan?
Kameran, tandkräm (vilken människa vill gå med dålig anderdäkt haha) och kompisar ^^
 
Om du fick var vilket djur som hälsat, vilket skulle de vara då?
Något kattdjur, troligen tiger.
 
Föredrar du böcker eller filmer? 
Filmer då böcker tar så lång tid att läsa

Vilken nyhet vore den bästa du skulle kunna få just nu? 
Vet inte något i stil med att du är för smart för att gå i skolan

Var detta ett bra år för dig?
Detta år har precis börjat men antar att du mena förra och de va upp och ner, men för det mästa så var det bra
 
 
Hoppas ni gillade svaren haha(????)
 
 

I see fire

Denna låt är en super bra låt jag lyssnar på himla mycket de senaste dagarna. Ed Sheeran är ju bara för duktig!

ZOOLOGICO QUILPUÉ DEL 3

 
 

Lockar

HEELLOO! Känner mig trött i huvudet så ska alldeles strax lägga mig i sängen men nu, lite bloggande. Idag skulle jag ha svarat på frågorna från Q/A (frågestunden) men har åkt skridskor så har inte haft tid så de får bli imorgon. Hade även tänkt att fota lite idag nu på kvällskvisten så lockade håret och de men såg inte va klockan va så nu kommer jag väcka halva huset med ljudet från kameran och blixten så tar det imorgon på morgonen. Då blir lockarna även lite mer naturliga och de är aldrig fel ;)
 
 

Fråga mig gärna!

Har funderat på att ha en frågestund ett tag nu då det va 10 år sen jag gjorde en sist. Fråga på om vad ni vill som designtips, fototips, hur jag gör något eller om det är något jag glömt men du länge velat se, hehe. Kommer nog svara på söndag.
 

ZOOLOGICO QUILPUÉ DEL 2

 
 
 
 

Rum and raybans

Me as a boy

Gissa vem det är på bilderna? Jo jag, ne men de ser man ju. Tog dessa bilder i tisdags och tyckte det var riktigt kul hur "resultatet" blev. Me as a boy, would you date me? Ne haha nu ska jag sova är helt utmattad.

Header

I detta inlägg visar jag hur JAG lägger in en header på bloggen. Jag vet inte hur man gör det med dem nya stilmallarn på blogg.se så förlåt om det är de ni söker efter men men. 
 
Såhär ser det ut när jag börjar och för att separera headern, content och side klicka HÄÄÄR
 
1.Börja med att ladda upp bilden du vill ha som header. Ladda upp den lika bred som antingen #content är eller lika bred #side och #content är tillsammans (beror på hur du vill ha det). Kopiera länken av bilden.
2. Håll in knappen Alt på datorn så kommer dessa ruter upp och då trycker du på desigin-> Stilmallar och skrolla ner till #header
3.Det ser då ut såhär för mig och de jag gör är att ändrar på backround: #FFFFFF utl...  till
background: url( Länk till bildern till headern HÄR) no-repeat right center;
Förhansgransla och se hur det blev.

 4.För mig så ser det ut såhär vilket kan va snyggt men inte de jag vill ha just nu så jag går till stycket #header igen och ändrar lite saker.

 
 De jag ska ändra här är width: 800px; och height 55px; Här får man leka lite med siffrorna

#header {
background: url( LÄNK TILL BILDEN HÄÄR) no-repeat right center;
padding-left: 30px;
padding-bottom:15px;
padding-top:30px;
margin: 0px 0px 20px;
width: 800px; <---- bredden på headern
height: 55px; <------höjden på headern
}

 5. Nu ser det ut såhär när jag har ändrat bildens brädd (width) till 600px och bildens höjd (height) till 400px. Anledningen till att headern inte är intill inlägget är för att höjdens (height) tal är för hög men även siffrorna på margin: 0px 0px 20px <------- ta bort 20px och ändra talet på höjden (height) så ska den sitta ihop. 
 
6. Nu har jag ändrat höjden på headern så att den blev height: 340px; och vill man ändra så att headern inte är i mitten så gör man de på de understrukna. Antingen skriver man left, right eller center.
#header {
background: url( LÄNK TILL BILDEN HÄÄR) no-repeat right center;
padding-left: 30px;
padding-bottom:15px;
padding-top:30px;
margin: 0px 0px 20px;
width: 800px; <---- bredden på headern
height: 55px; <------höjden på headern
}
 
 
 
 Hoppas ni fatta och ursäkta min förklaring men är super trött och orkar inte riktigt tänka just nu, haha. Aja hoppas det hjälpte någon fin indivit :)
 
 
 

ZOOLOGICO QUILPUÉ DEL 1

Som jag visa igår så tänkte jag nu visa mina bilder jag tod i Chile när vi va på zoo. Tycker de va kul att se lite andra djur än va man ser här i Sverige.
 
 

Close your eyes

Ett nytt beroende just nu är ju Michael Bublés låtar. Han har en för underbar röst och det lugnar ner mig när jag känner mig stressad och har mycket att göra vilket är super skönt haha :)

Sneak Peek

Dagen har väll varit blandad. Från glad till irriterad till glad. Har även idag sorterat arkivet och det finns just ett inlägg jag har fått i huvudet och de löd ungefär såhär "Dagen började med att jag ramlade ur sängen. Duktigt Jennifer. Glömde att bredvid sängen har jag en papperskorg av metal som jag totalt mosade för ja ramlade på den.". HAHAHAHAHA hur klantig får man va?? Kommer ihåg när det hände och de ända jag gjorde va att lägga mig i sängen och somnade om. Några timmar efter så fick jag super ont i ryggen haha. 
 
Aja tänkte att ni kunde få en liten sneak Peek på vad som dyker upp imorgon på bloggen. Hoppas ni blir lite taggade.
 

Turkost

 
Detta tangentbort köpte jag från Ebay för ca. 32 kr. Det kommer från Kina tror jag. Har bara haft den i några timmar men tycker om den :)
 
Tog fram kameran nu istället så jag har det gjort. De som är en super rolig grej är att jag tog kort i mörkret och hade endast en super svag lampa riktad mot objektet (i detta fall datorn och skrivbordet) och klick, tada. Ne hade den externa bilxten med och tog även på M vilket jag aldrig gör för tycker det är så komplicerat. Måste öva lite på att använda funktionen M. 
 
 

Idag skulle jag nog aldrig...

Hej. Gissa vad jag fick i posten idag, jo mitt tangentbord. Tycker det är lite konstigt att skriva men även tyst och de tycker jag om. Ska ta bilder idag och hoppas på att dem kommer upp imorgon.
 
Idag har jag inte gjort mycket, har för det mästa setat och organiserat i mitt arkiv på bloggen då vissa inlägg inte hade någon kategori.
 
Herre gud vad töntiga och tråkiga inlägg jag gjorde. Det är ungefär såhär "hejsan idag har jag pluggat till et prov imorgon, vad har ni gjort?" och värst av allt INGEN BILD!! :O. Idag skulle jag nog aldrig lägga upp ett inlägg utan en bild eller en video för enligt mig blir den så tråkig. Vi alla vet ju att en bild säger mer än tusen ord, haha. 
 
Nu ska jag nog gå ner och se ifall det finns något gott att äta eller dricka, magen kallar!
En gammal bild på mig och Josefine (min syrra) från Chile.

Dagens dag...

Hej!
Dagens lektioner har nog varit långtråkiga och varit påväg att somna flertal gånger. Har inte varit den piggaste idag men de ska jag allt vara imorgon. 
 
Har fått en förfrågan om att lägga in en i blogg.se nya funktioner ( kommer inte riktigt ihåg hur frågan löd hehe) och sedan berätta vilken kodmall jag tycker fungerar bäst att andvände så de tänkte jag ta upp någon gång denna vecka. 
 
När jag kom hem idag har jag fixat så att gloser finns på gloser.eu och övat på dem. Kan ju säga att den inte gick bra alls men ska öva lite till så ska dem nog sitte lite i alla fall. Sedan har jag nog inte gjort så mycket.
 
Jag har ögonbryn men dem försvann på bilden AHAHAHA

Min helg lite kort

Vad har jag gjort denna helg? Har nog skypat en hel del. Har varit riktigt kul och ibland blev det några omgångar av curve fever där jag bara förlorade, haha. Kan ju säga att det inte alls går bra för mig på de spelet men försöker gör jag allt ;) 
 
Sedan fick vi gäster här hemma idag. Kul var det och god mat blev det också. 
 
 
Har inga "nya" bilder så framöver kommer det nog bilder från Chile hehe. Men har nu valt ut vilka bilder jag ska ha med så ska bara snygga till vissa så ska dem komma ut i lite olika inlägg.

Del 2

 
Del två kan man säga haha. Är inte så nöjd med bilderna men tänker nog inte gå ut och frysa igen ;)
 
Sedan tror jag att jag löste mitt problem med menyn men säg gärna till om den inte syns för er
 

Ny design!

Ny design som ni ser och om inte tryck på f5 för att uppdatera sidan. Dock är jag jätte sur för menyn har hoppat ner som den andra designen och jag vet inte varför. När jag designar skapar jag en ny blogg och börjar om från början och kodar mig fram och på den sidan ser det jätte bra ut. Men när jag la in den här så har hela menyn hoppat ner, VARFÖR?? Eller så kanske det bara bli så på min dator, men skulle bli jätte glad om någon kunde hjälpa mig och berätta hur jag ska få upp menyn.

Överför bilder

De som händer just nu i mitt liv är då att jag överför bilder från Chile från hårdisken till datorn. Inte så spännande men det betyder att det snart kommer upp bilder från resan ( YEY^^) . Lite kul för nu blir jag själv taggad att lägga upp dem.

Bloggen är vill lite tråkig just nu men snart kommer det en ny design som jag är riktigt nöjd med. Det ända som fattas är en liten bild till "profilen". Blir inte riktigt nöjd med dem bilderna jag valt ut för de men ska nog ta några bilder eller hitta någon skapligt bra från Chile haha.
 

Natur bilder

Har ofrat mig för ett par bilder.  Gick idag ut och tog några bilder i skogen, passade på nu när det finns snö. Blev inte så nöjd med bilderna men några är helt okej. Fryser fortfarande fast än jag var ute runt två idag haha. Detta får bli "del 1"
 
 

Fördriver tiden med redigering

Inte så fin redigering men har super tråkigt så fördriver tiden lite med att redigera. 

Funkar inte

Vet inte om det är datorn( Mac) som strular eller om det är för att syrran flyttade på sitt skrivbord så hon ska få bättre Internet( så att hon "tar" mitt) men mitt Internet funkar inte alls. Smått irriterad blir man ju men har ju alltid Internet i skolan så får hoppas att det inte är fel på datorn. För övrigt har jag redigerat bilder båda dem från Chile och gamla bilder som redan finns uppe på bloggen ( haha ). Har samtidigt laddat om sidor i hopp om Internet men det funkar inte.
Rutten bild men såhär såg jag ut idag.

Beställt ett...

Något nytt som har hänt i datorn på macen är ju att jag laddat ner ett redigeringsprogram som jag bara älskar och desutom är GRATIS, yey. Haha. Har redigerat lite Chile bilder idag men måste redigera fler och ladda ner alla bilder som just nu ligger på hårdisken. Pappa hade tittat på hur många bilder vi hade tagit tillsammans och de va runt 8000 bilder, på en månad. Wow säger jag bara haha hur ska jag orka att titta igenom alla dem. Ne med glädje gör jag de. Det är ju alltid kul att de på bilder man tagit och samtidigt får man ju ett litet leende på läpparna haha.
 
 
Något annat är ju även att jag beställt ett skydd till tagentbordet dock ser jag det inte som ett skydd utan ser det som något som gör datorn lite mer färgglad och inte så tråkig haha. Valde en ljusblå färg så får hoppas på att det passar. 
Fina bilder haha
 
 
 
 

Har inte rört dem

Va i skolan idag och de va inte de roligaste men kom hem lite smartare och de är aldrig fel, haha.
 
Har då inte rört bilderna från Chile då jag så hemskt mycket vill ha en ny design så de har jag klurat på i helgen och idag. Vet då inte vad som har hänt med den jag har nu, ibland så hoppar hela menyn ner och ibland inte. Aja snart kommer det en ny så det är GOOD. De ända som fattas är headern sedan kommer säkert den designen upp, jippi ^^
 

Hemma

Nu har jag kommit hem efter 1000 problem med flyget och de, eller kom hem igår. När vi skulle checka in väskorna i Chile så hittade dem inte flyget vi skulle på och det tog ungefär 40 minuter för dem att lösa saken. Det slutade med att vi fick springa till gaten. Det roliga va att flyget gick 4 på morgonen ocg vi kom till flygplatsen runt 11 dagen innan. Alltså fick vi vänta i ungefär 6 timmar men ändå fick vi springa. Resan gick bra men frös super mycket när jag var på planet från USA till Sverige. Sen hade jag även fönsterplats och kunde inte röra på mig så mycket samt att jag satt vid några jag inte kännde som sov nästan hela dem 7 timmarna vi flög. Jobbigt att inte få röra på benen någon minut eller att gå på toa men jag överlevde! Woop haha ;)
 
Ska ta tag i redigeringen av bilder nu. Maouseover bild. Har inte redigerat denna bild på datorn utan i kameran, lite kul tycker jag att det är haha. Sen kan jag ju inte säga att redigeringen är fin men det ser lite ut som att man har ritat den på något sätt

Santiago snart

Nu sitter jag här och väntar på att sätta mig i en bil som sedan ska ta mig till Santiago, tråkigt! Hem ska man men om jag fick möjligheten att stanna en eller två månader till tackar jag nog inte nej men men. På måndag börjar jag skolan och de är jag inte så taggad över, dont know why. Framöver kommer det många bilder i olika inlägg på vad jag gjort här i Chile. Jag har inte haft tiden eller orken att redigera och titta igenom bilderna som jag tagit he he. På fredag någon gång ska man tydligen vara hemma och tydligen så kommer flyget gå hela 6 minuter tidigare från Santiago haha. Det blir mellanlandning i Panama city och USA som det var när jag flög hit. Får se hur trött man blir när man kommer hem.

Zoo, Nyår, Ikväll

Hej Hej. Ja kort ska jag ta varför jag inte skriver på bloggen och de är för att pappa är en snabb grabb när det gäller att överföra bilder till en hårddisk. Sen har vi tydligen lånat ut våran hårddisk till någon så jag kan inte ta den och ladda ner bilderna därifrån. Jobbigt! Men till andra saker som att jag har klippt mig. Eller frisören klippte mig haha. Denna tjej som klippte mig är toppen blir alltid så mycket nöjdare hos henne än någon annan frisör! Synd de då jag inte kan åka hit varje gång jag vill klippa mig men men. Något annat som har hänt är att le family har vart på zoo i Quilpue. Tror att vi besöker de foto varje gång vi är i Chile haha. Fanns en elefant där förut som man alltid längtade att se men tydligen så hade den dött at ensamhet så den fick man inte se denna gång. Kommer ihåg att elefanten gungade fram och tillbaks hela tiden, kunde stå och titta på den ett tag när jag var yngre haha. Sen hat det även vart nyår och bilder kan man minst sagt säga att jag tog Dick tror jag dem kommer upp om någon vecka eller två samt alla andra bilder jag tagit. Ska ju inte lägga upp ALLA bilder jag tagit men dem som ser braut:)Kan ju klämma in att kvällens planer är att ta kort på stan när mörkret faller in. Vi får se hur det blir med de om det blir några bra bilder.

16 december

                
 
 

Fyrverkerier i Chile

Lång historia kort jag var på en "turist" båt och såg då detta jag är påväg att visa er. 
 
Det är ett nytt år och de firar man med fyrverkerier, right? Aja här i Chile så köper man inte fyrverkerier utan de fyrverkerier som skjuts upp är ute i havet på en platta och därifrån så skjuter man upp dem. Jag har ingen aning om vem som tar hand om just detta men tror att det är kommunen. Förstår ni?
 
Well nu kommer vi till båten jag skrev om i början av inlägget och där såg jag då en massa fyrverkerier som ska skjutas upp. Coolt var det då det var fullt på en båt och sen på en liten del av hamnen och sen på några flytande plattformar.
Just nu återstår det 4 timmar sen smäller det, spännande!