15 december

 
                
 
                
 
 
 
 
 
 
 
 

Jag är så stekt

Solen kom fram för ungefär 3-4 dagar sedan men innan har det varit super fult väder här i Chile. Första dagen solen kom fram ( the sky utan moln ) så åkte man självklart till stranden. Låt mig säga att jag är dum som inte tog solkräm på mig. Låg på mage i 20 minuter och kände att det blev lite kallt på ryggen lite då och då men inget mer. Det blåste ganska kalt så trodde inte jag blev så brun haha. 
 
Well well efter några timmar kände jag att jag hade ont i nacken= Jag brände hela baksidan av kroppen men mest ryggen, så klantigt! 
 
Igår va jag med pappa och syskonen i Valparaiso ( förhoppningsvis kommer bilder sen) och åkte en liten båt utanför. Super kul va det och solen va framme även då. Såklart så brände jag hårbotten -.- Känns som att jag snart kommer att se ut som en stekt kyckling hahaMan ser lite på bilden att mina axlar är röda men dem va 1000x värre i förre går och dagen innan de haha 


 

Tjejkväll

Hola hola mina kompisar! Igår hade kusinen planerat in en tjejkväll, super trevligt och mysigt. Det var jag mina två småsyskon, Alejandra min kusin och sedan en annan av mina kusiners tjej. 
 
Vi målade naglarna, såg på film och gjorde pizza som blev super god. Nu på morgonen så fick jag och syskonen håret flätat.


 
 

Naglar

Kommer ni ihåg mig? Jennifer ni vet. .. Skoja haha super töntigt. Ne men har varit jätte trött på kvällarna så har inte orkat dra fram datorn hehe. Här om dagen fick jag mina naglar målade utav en tjej som brukar komma och hjälpa till hos morfar. Hon studerar till något med naglar, vet inte om det var pedikyr eller kanske manikyr eller båda haha. Men hon var snabb och det blev super fint resultat Det var kul att se hur hon gjorde och jobbade med naglarna då jag älskar att måla mina naglar. Fick även pedikyr hihi.

Mi pájarito

Välkomna min nya skatt haha. Den är så söt! Kommer från Casaideasom ni någonsin skulle tralla förbi en sådan affär.
 

Morgondagen

Jag är helt utmattad. Har gått och letat julklappar hela dagen samt fått ont i fötterna så det inte är klokt! Lite fina saker har man ändå hittat så de är bra. 
 
Morgondagen har jag då ingen aning om hur den kommer att se ut, men tror att släkten ska vara hos morfar. Minnen från där när man var liten är ju bara för härliga. Att öppna julklapparna vid midnatt och ha släkten där är ju  en stor tummen upp! Vet inte om det kommer bli så imorgon då det har kommit några söta småkusiner till släkten haha, men för mig gör det inget bara vi har det trevligt.
 
Ska ta och slå in några julklappar nu.
 

På stranden med en häst

Känns som att mitt huvud är påväg att torka ut. Glömmer att dricka vatten haha. Well well idag så steg solen fram finaly och kände att det brände lite, skönt var det i alla fall. Hoppas att det blir soligt imorgon med så man kan bli lite brun. 
 
Något annat som hände idag är att jag red häst på stranden. Som vanligt vill hästen inte göra som jag vill men kul va det. 
Omg min mage! Alldeles nyss skakade hela huset men bara lite inte alls mycket men tillräckligt för att man ska känna. Åå blev så rädd haha fick en liten klump i magen. Men de blev ingen jordbävning som jag trodde det skulle bli haha, tur de! :) 
 "Un temblor" kallas dem för om ni ville veta hihi

Ensam i bion

Har inget att göra justn nu så tar mig tiden att skirva lite här. 
 
Gissa vad jag gjorde idag, jo jag gick och titta på bio med min lilla kusin Milan och lite more people då. Vi såg på filmen "Metegol" och filmerna här i Chile har spanska namn så har då ingen aning om den heter något annat på ssvenska eller engelska. När vi kom in till biosalongen så va den tom men jag tänkte att det kommer säkert fler personer under reklamen men inte gjorde det de. Så där satt vi runt fem personer själva och tittade på film haha. Filmen va då kanske inte den bästa om jag tänker på helheten men rolig va den.
 
Det är jätte synd att det inte är lika fint väder som jag hade förväntat mig här i Chile. Jag lär komma vitare till Sverige än jag lämnade haha. Det är molnigt varje dag, solen kanske känner för att komma fram en stund runt tre men thats it haha. Man får ju bara hoppas att man blir lite brunare och att solen kommer fram!
 
Well well nu ska jag återgå till att göra ingenting haha. BYE!
 

Panama City from the sky

 
 
 
 
 
 
Vet aldrig hur jag lyckas ta (någolunda) bra bilder när det är mörkt, men här ovan har jag valt ut några bilder som blev tagna när jag var påväg att landa i Panama City.
 
Sen så finns det alltid dessa personer som tar 100x så mycket bättre bilder i mörkret än mig, men för mig så är dessa bilder bra :D Det går alltid att få dem bättre men med tiden så lär man sig och de kan jag säga att jag har gjort ganska så rejält när det gäller att hanskas med en kamera. Har dock inte lärt mig att bli ett super proffs haha. Kul kul! :D

Bilder från...

Har inte bloggat för att har jobbat på lite bilder som jag har tagit. 
Eftersom att jag är så lat och inte har stängt av datorn utan bara lagt ner locket så har den blivit lite seg.
Det är inte bara av lathet utan har en massa skoldokument uppe som jag inte vill stänga ner haha.
 
Här är lite bilder från de olika flygplatserna jag nu varit på under resan hit till Chile.
Mitt i all väntan så kommer en fågel fram (???) och går omkring bland folket som väntar.
Väntade i hela 12 timmar på att få flyga till Chile. Inte sov jag heller utan kände att jag skulle bli så trött så möjligt för att sova så mycket jag kunde på planet, det slutade med att jag vaknade när vi var halvägs (på planet då) och kunde inte somna om hur trött jag än va.
 

hejdp

blogrape hejd

Vart kan jag vara nu då?

Åhhå vad jobbigt, skrev ett inlägg nyss men interneten här är lite jobbig då bara en person kan vara uppkopplad och om flera är så stängs den av vilket just hände.

Men vill bara säga att jag (som tidigare sagt) att jag är bortrest och inte kommer kunna göra klart julkalendern. Vill de men känner nu att jag inte kommer hinna. Men i alla fall så är jag i Chile just nu. Känns inte som de men det kommer det nog göra när jag besökt deras stränder haha. I dont know why.

Till andra köttbullar, jag känner att min spanska är super seg och jobbig haha. De ända orden jag fått ut ur min mun är
- Muy bien
- Si/no

Tror nog att jag har sagt lite till men kommer verkligen inte på resten nu haha.

 

BLOGRAPE

Det här är en blogrape som josefine gör just nu jennifer vet ingenting om detta ocoh hon sitter inte och flätar mitt hår just nu & hon bad verkligen inte mig om att ta hand om hennes dator eftersom det är farliga oompaloompas här.. Man vet aldrig vad dem gör, dem är ju så korta så dem kanske tar den utan att man ens såg dem MYROR HEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHE Dear Diary Today has been a long day The food has been bullshit And the toilets too And your face xoxoxoxoxoxoxo TEHRES NO NEDE TO KAMMA SITT HÅR FÖR ATT MAN PLATTAR DET BIATCHES PS. JENNIFER FÅR INTE VETA ATT DET VAR JAG SÅ BERÄTTA INTE TILL NÅGON HEJDÅ

24 timmar

Nu har man varit vaken i över 24 timmar, härligt! Lite trött är man ju i ögonen men jag är på samma gång pigg, haha.

Måste ta en dusch

Blä! Har smutsigt hår och de är något jag inte tycker om att ha. Måste duscha när jag kommer hem.
 
Phu vilken jobbig vecka. Ne de har de inte riktigt vart. Har mest haft prov, kul kul! I tisdags hade jag 3 prov, ett oförberett. Känner att proven i tisdags gick så mycket bättre än dem jag gjorde i onsdags där jag gjorde två prov. Jag får helt enkelt se hur det gick. Ne nu ska jag återgå till lektionen hihi.
 

Idéer( Lucka 10)

 
 
 
 
 
 

Kul

Hej. Jätte dålig uppdatering här på bloggen, förlåt. Tycker det är lite kul att det är dålig uppdatering då jag sa till mig själv tidigare idag att "jag måste börja blogga oftare för det är ju jätte kul och läsa tillbaks på alla dumheter jag gör om dagarna" haha.

Julkalendern kommer nog inte bli färdig men ska försöka göra luckorna oavsett om dem blir sena. Är de okej för er ?? :)

Jullåtar! Lucka 9


Massa prov denna vecka

Har ganska mycket att göra denna vecka. Idag gjorde jag ett psykologitest som gick bättre än förväntat men ändå dåligt haha. inga sura miner i alla fall.
 
I morgon ska jag ha privatjuridik prov och direkt efter ett spansk prov ( härligt ). Sen på onsdag så blir det matteprov och på eftermiddagen blir det HLR prov. Dock tycker jag att onsdagsproven blir rätt änkla då det är algebra på matten och om det är någon man måste tycka om med matten så är det just algebra haha! HLR är ganska lätt bara jag inte blir nervös och glömmer en massa saker.
 
Nu ska jag sova så godebye. Ni får ursäkta att jag lägger upp en massa gamla bilder nu i veckan men har tömt min kamera inför resan så vill inte ta kort med den nu hehe.
 

Lucka 8, Look alike!!

 
 
 
 

Lucka 7

 
 

Ursäkta

Måste be om ursäkt för en dålig uppdatering och för att julkalendern inte kommit upp. Super dåligt av mig. Har mått ganska dåligt (och då menar jag inte att det är något som har hänt utan jag har gått och blivit sjuk haha). Sen har jag försökt plugga samt att packa.
 
Vänta stop i backarna, vad skrev jag nu? Packa? Jo skrev de haha och de är för att jag snart ska bort, vill dock inte ge ut detaljer och grejer men ni kommer säkert märka på bloggen. Tråkigt nog kommer (kanske, kanske) inte julkalendern att bli klar. Har inte alls haft tid att göra tidsinställda inlägg och de tycker jag är jätte tråkigt men så kan det bli ibland.
 
Aja om jag hittar internet dit jag åker så ska jag uppdatera lite.
 

Lucka 6

 
 
 
 
 
 
 
 

Lucka 5

 
 
 
 
 
Hoppas ni fick en liten christmas feeling nu :D

Vinnarna- Lucka 2

Han nu gått in på rendom.org för att få ut två vinnar på "Hitta två fel". Den valde då dessa bloggar :D GRATTIS!!

Lucka 4, yey!

 
 

"nya" blogg.se design

 
Har ni sätt att på blogg.se så har dem ändrat lite? 
Jag blev först super irriterad när jag såg detta.
Tycker att de nya sättet att redigera på är super jobbigt och blev ganska sur. 
Men sedan läste jag på en blogg( TACK OCH LOV!!) att om man trycker på alt på tangentbordet så kommer det upp någon slags ruta. 
Tråkigt nog kan jag inte printscreena de men när den rutan kommer upp klickar man på design.
Tada där kan du redigera din bloggdesign som vanligt igen.
Yey!!
Nu har äntligen videon blivit uppladdad men den kommer fram på bloggen när jag kommer hem:) Sen kommer även lucka 5 
 
 

Gamla bilder

Hej hej. Är ganska sur på vårt internet här hemma just nu för det bestämde sig för att lägga av precis när jag laddar upp en video till bloggen. Nu behöver jag ladda om den i femtio minuter och lite till, jag måste sova så jag ber om ursäkt men lucka fyra får komma imorgon. Det kommer en lucka fem med så oroa er inte, sen ska jag även fixa detta med "hitta två fel" för vinnaren/arna har jag inte utsätt häller då jag tänkte göra de samtidigt som kalendern.
 
 
Måste säga en annan sak att jag glömde att jag även har en extern blixt i min kamera utrustning haha. Jag använde den medan jag fotade objektiven så glömde helt att ta kort på den. Men en sak jag nu lovat är att det skulle komma gamla bilder på mig så tada!
Jag då(Åvan):
Jag nu(Åvan):

Ryggen lider

Just nu är jag så trött i ryggen. Har höllt på med julkalendern i timmar nu och attans vad kul det är, men samtidigt lider kroppen att att sitta still. Gjorde några spännande videos med min syrra idag så vi får se om dem dyker upp i någon lucka framöver. Ska redigera videosarna så bra jag kan men det är lite klurigt för en nybörjare:).
 
Åå imorgon kommer det att syka upp några gamla bilder på mig haha. Kommer bli kul. Rotade igenom pappas disk men bilder och hittade en massa olika bilder. 
 
Nu måste jag sova (standars avslutning på varje kvällsinlägg, sorry). 
Bild från England ( tror jag )
 
 

Lucka 3!

 Yey, så i dagens lucka tänkte jag dela med mig av vad som kan finnas i min kameraväska men även vad som inte finns där (haha). Hoppas ni tycker om detta. Sen i framtiden kommer jag att göra ett inlägg om till vad jag andvänder objektiven.
 
 
 

Pappa då

Pappa är bara för rolig. Han går väldigt ofta och lägger sig i min säng och somnar där. När han har gått därifrån så ser sängen oftast ut som på bilden nedan haha. 
 

Måndagen startade bra då

Hola! Så idag hade jag en massa planer. Att ha sovmorgon (va ledig idag), vakna och äta en god frukost, läsa några bra bloggar och sedan göra videos till julkalendern tidigt på dagen så att det skulle vara ljust på dagen. Inte ville kroppen att jag skulle få göra de inte. Istället blir jag illamående och får en jobbig mensvärk samt att jag spyr två gånger. Så har legat i sängen och vilat halva dagen. 
 
Tillslut så mådde jag bättre och gjorde en video i alla fall. Måste redigera den och sen kanske den kommer upp någon gång i en lucka. Måste fråga vad tycker ni om julkalendern hitilts. Jag kan ju säga att jag skrattar lite för den har (just nu) inget med julen att göra egentligen. Men de kommer nog komma lite juliga lucker samt några som inte har med julen alls att göra. 
 
Ne nu måste jag sova, bye!
 

Lucka 2

 
 
Hittar ni två fel och har rätt på dem så kanske ni blir länkade. Men det är säkert att en kommer bli länkad i alla fall. Tar fram vinnaren på onsdag, lycka till! :D

mouseover på kalendern!

 
Super kul att det är första december idag. Så taggad inför jul och kalendern som jag jobbar på. Men här är första luckan :) Så i dagens lucka tänkte jag visa er vilka youtubers jag tittar mest på!